Kiállítás

2023.07.10. 18:30

Az természet ezernyi csodáját mutatja a meg a művésztanár

Fetzer Zoltánné Kovács Margit művésztanár festményeiből nyílt kiállítás hétfő délután a kormányhivatal galériájában. Az alkotó 31 művét tekinthetik meg a látogatók.

Harsányi Miklós

Fotó: Kovács Tibor

– A festés számomra megnyugvást, feltöltődést jelenti – mondta Fetzer Zoltánné Kovács Margit. –  Rendkívül közel áll hozzám a természet, a képeimen gyakran feltűnnek fák, a virágok és  az erdők-mezők. Az akvarellen kívül olajjal és akrillal is dolgozom – tette hozzá a művésztanár.

Az alkotó a kaposvári Bartók Béla úti iskolában rajztanárként dolgozott, s Zselickislakon él. Hangsúlyozta: a kiállítás alapját képző művek az elmúlt egy évben készültek, s a következő hónapokban újabb alkotásokon kívánja megörökíteni a körülöttünk lévő világot. Lőrincz Sándor galériavezető köszöntötte a tárlat vendégeit.

Fotók: Kovács Tibor

Pálné Tóth Gyöngyi író, költő megnyitójában kiemelte: az alkotó témái nagyon változatosak, s otthon van mindegyik  technikában. Festményein a természet köszön vissza ránk, s árad belőlük az életszeretet, a ragyogás.  

A kormányhivatal galériában augusztus 10-ig tekinthető meg a tárlat.

Ezernyi csoda 

Fetzer Zoltánné Kovács Margit kiemelte: minden olyan téma, apró rezdülés érdekli,  megfogja, ami a természethez kötődik. A körülöttünk lévő világ ezernyi csodája állandó lehetőséget nyújt a festőknek,  télen-nyáron folyamatosan esély nyílik az alkotásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában