Fotók

2023.08.13. 12:32

Babgulyás és lecsós csirke is készült a kaposfői romanapon

Hagyományos roma ételeket kóstolhattak azok, akik szombaton ellátogattak Kaposfőre.

Góz Lilla

A szervezők babgulyást és lecsós csirkét készítettek, amelyek mellé punyát kínáltak. Orsós Gyöngyi, a Kaposfői Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta: a roma gasztro-kulturális napot harmadik alkalommal szervezték meg. A finom ételek mellett a cigány kultúrát ápoló zalai és somogyi fellépők szórakoztatták az érdeklődőket. Céljuk az volt, hogy ne feledjék el hagyományaikat, értékeiket, hanem ápolják és megőrizzék az utókornak. Szerették volna, ha ez a rendezvény a helyi és tágabb roma és nem roma közösség közötti elfogadást segíti. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában