Egy falu élete

2023.08.08. 17:04

Főzőversennyel is fűszerezték a darányi falunapot

Sonline.hu

Lakodalmaszenekar kíséretében vonultak végig Darány főutcájában augusztus 5-én, a darányi Falunap kezdete alkalmából. A menetközben kalácsot és bort osztogattak a nézelődőknek.  Reggel nyolc órától kispályás labdarúgó torna vette kezdetét és nem sokkal később kakaspörkölt főzőversenyt is tartottak. Egész délelőtt gyermekprogramok várták az érdeklődőket a helyi Művelődési Ház parkjában és darts verseny a Szabadtéri színpadon. A falunappal egyidőben Agyag Éva gyűjtése alapján a "Lakodalom van a mi utcánkban" fotókiállítást is meglehetett nézni a Művelődési Házban. 

 

 A délután folyamán sem állt meg az élet a településen, mert a Szabadtéri színpadon is megindult az élet. Nem sokkal négy óra után a Darányi Nyugdíjas Egyesület előadását, a Kriolló Együttes zenés produkcióját hallgathatták, és a Boróka Néptánc Együttes zenés táncos műsorát nézhették meg a főzőverseny eredményhirdetéséről érkezett vendégek. Az est folyamán fellépett még Varga Miklós, Pap Ákos, Ideál együttes és Sambrasil táncosai is. Este fél kilenctől pedig a Dinamit húzta a talpalávalót az utcabálon.
Az eseményről készített fotók megtekinthetőek a Darányi Művelődési Ház közösségi oldalán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában