Sonline.hu podcast

2023.08.10. 11:30

Táncra perdültek az ünneplők a Lellei Borhéten

Koszorus Rita

Fotó: Mócza Dániel

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Lellei Borhét programjaira. Dacára annak, hogy a hét közepe volt csak, legalább ezren hallgatták a fellépőket a rendezvényparkban. Előbb az emődi Városi Fúvószenekar muzsikált, majd a Night Life zenekar adott elő rock klasszikusokat. De egy szál gitárral lépett a színpadra a balatonszárszói illetőségű Dorogi Péter. 

A Kistehén Tánczenekar és az Intim Torna Illegál legnagyobb slágereit hozta el Balatonlellére, ahol a közönség együtt énekelte vele az örökbecsű dalokat, mint a Vágjál lyukat a kádba, a Szájbergyerek vagy éppen az Örökké címűt. 

 

Őt követte a színpadon a Danger zenekar, amelynek oszlopos tagja Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, aki a szólógitáron csillogtatta meg tehetségét. A fröccsparti hatalmas sikerrel zárult, a rock fénykorának legnagyobb gyöngyszemeit tárták a helyi illetőségű zenészek a nagyérdemű elé. Eközben folyamatosan töltötték a finom balatoni borokat a poharakba a borászatok standjainál. 

A balatonboglári borvidéki borversenyen érmeket nyert borait kóstolhatták a vendégek. - Alapvetően az illatos fajtákat kedvelik,ilyen az Irsai, rozé borokat is kedvelik a vendégek, de nagyon sokan keresik a sauvignon blanct, olaszrizlinget, a borvidék jellemző fajtáját. Elég széles a választás a borhéten, mindenki megtalálhatja a kedvenc borát, mondta Pócz József, a Balatonlellei Hegyközség elnöke a rendezvényen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában