Fotók

2023.09.19. 13:56

Négy évszak képekben: tájkép és portré is helyet kapott a fonyódi tárlaton

Gondolatok képekben címmel nyílt tárlata Kajetán Jácintnak a Fonyódi Művelődési Központban.

Góz Lilla

Megtelt a díszterem, egy gordonka és zongoraművész műsorát követően Elbert Gábor, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa beszélgetett a fonyódi fotóssal munkájáról, hobbijáról. 

– Kaptam egy felkérést Gacs Nórától, a központ igazgatójától, hogy mutassam be munkáimat a fonyódiaknak, ugyanis hat-hét évvel ezelőtt volt náluk tárlaton – mondta el Kajetán Jácint. Hozzátette: a kiállítás a balatoni várost mutatja be, de emberi portré is helyet kapott. 

– Azt tapasztalom, hogy aki ezt a szakmát szeretné választani, annak folyamatosan fejlődnie kell, sok olyan szakember van hazánkban, akiktől rengeteget lehet tanulni, emellett a kitartás és az alázat elengedhetetlen – emelte ki a fonyódi fotós. Kiemelte: az egyik boglári televíziónál egy operatőr átmenetileg kiesett és a helyére kellett beugrania. 

Azonnal bedobták a mélyvízbe és helyszíni riportokat, stúdiófelvételeket is készített. Emellett kezdett el fotózni, majd a megbízások tovább generálták a többi munkát. Évszakonként vannak az alkotások rendszerezve a mostani tárlaton és negyvenhat képét állította ki. A tombolasorsolást követően képet és fotózási lehetőséget is lehetett nyerni a résztvevőknek. 

– Tizenöt éve kezdtem komolyabban foglalkozni fotózással, hét éve a hobbim lett a hivatásom – jegyezte meg Kajetán Jácint. Az ősz folyamán tájba illesztett portrésorozatot szeretne megalkotni, amelyet jövőre mutatna be egy tárlaton. 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában