Falunap

2023.09.12. 11:48

Mindent vitt a rántott csülök a taranyi sokadalmon

Ismét megtartották a taranyi sokadalamat a hétvégén, melyen kilenc csapat részvételével főzőversenyt is szerveztek.

Györke József

Fotó: Györke József

A nevezők között felvidéki Sárosfa (Szlovákia) is képviseltette magát, csapatukban Földvári Terézia polgármester és a település képviselő-testületének tagjai mutatták meg főzőtudományukat. 

Szekretár Pál, Tarany  polgármestere elmondta, sokat készültek a rendezvényre, a falu apraja-nagyja kivette a munkát a szervezésből, s ezért is külön öröm, hogy minden meghívott vendég el tudott menni a sokadalomra. A megjelenteket Kárpáti László a vármegyei közgyűlés képviselője köszöntötte, s tolmácsolta Biró Norbert a közgyűlés elnökének és Somogyország lakóinak üdvözletét.

A Nagyatádi Kötélugrók bemutatóját követően Káplár Zoltán zenéjére jó ebédhez szólt a nóta. Szépen fogyott az önkormányzat által több bográcsban készített káposztás-húsos étel. A főzőcsapatoknál is már javában sültek és főttek a zsűrizésre váró finomságok. Mindenki azt készíthetett, amit akart, egy kikötéssel: sertéshúsból készült ételt kellett tálalniuk.

Fotó: Györke József

A főzőversenyen a zsűrinek az Együtt Taranyért csapat által készített rántott csülök ízlett a legjobban. Őket követte a nagyszakácsiak almás-burgonyás tarjája, a harmadik helyet az A-Szundi csapat szerezte meg, csülkös pacalt tálaltak kapros galuskával és fánkkal. A sárosfaiak májas-velős pörköltje különdíjat kapott. Ebéd után táncosok, dalosok léptek a színpadra. Sztárfellépőként Henna és a Jambo Zenekar kapott nagy tapsot, többen készítettek emlékfotókat velük. Nagy sikere volt a nagyatádi zumbás hölgyeknek is

 

Fotó: Györke József

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában