Hír

2023.09.12. 13:42

Nagybajomi diák prózája és képverse a díjazottak között

Önéletrajz képverssel – ezzel a címmel küldte be alkotását Huszár Laura Viktória, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) Ellátottjogi és Gyermekjogi Osztályának „Fogd a kezem!” címmel meghirdetett irodalmi pályázatára.

A nagybajomi Kékmadár Gyermekotthon lakója – aki a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium elsőéveseként vesz részt az Arany János Tehetséggondozó Programban – a tavaly ősszel kiírt pályázatra készítette el művét. Alkotásában egyebek mellett a számára felettébb imponáló intézményi légkör bemutatásáról is írt lebilincselően, ahogy a hit megtapasztalt erejéről, a velünk-bennünk élő reményről, valamint terveiről, vágyairól. Alkotása szól továbbá szenvedélyéről, a lovaglásról, amely a szöveges részt tovább gazdagító képversében is megjelenik. 
A beküldött pályaművek bírálata mostanra megtörtént, s a túrázni s rajzolni is szerető diáklányt arról tájékoztatta a zsűri: alkotása bekerült a nyertes pályázatok közé. Az, hogy hányadik lett, csak szeptember 20-án derül ki. 
A hagyományokhoz híven, a budapesti SZGYF-székházban rendezendő díjátadón értékelik a pályázatot. Az ünnepi eseményre az érintett kirendeltségek igazgatóját és az intézményvezetőket is meghívták. Hogy hányadik lett Huszár Laura Viktória, az csak szeptember 20-án derül ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában