Elismerés

2023.10.29. 15:37

Litera-díjat nyert az író nagybajomi élményeivel

Litera-­díjat nyert a kaposvári születésű, később Nagybajomban élő Milbacher Róbert irodalomtörténész, a Pécsi Tudományegyetem Klasszikus Irodalomtörténeti és Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszékünk docense Átkelés a városon című novellájával. A díjazottakat a közelmúltban jelentette be a Litera a Margó Fesztiválon.

Andricz Gabriella

A Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából kiírt novellapályázatban a fiatal irodalmárokból álló zsűri arra volt kíváncsi, hogy egy nem Budapesten született ember szemszögéből milyenek a budapestiek. Van-e budapesti, illetve vidéki identitás, életérzés, világlátás, létezik-e valójában a Budapest–vidék ellentét. Ezért meghívásos pályázatukra nem budapesti születésű, többnyire vidéken vagy Budapesttől távol élő írókat kértek fel, hogy írásaikkal mutassák be, milyen az ország egyes településén élőknek a viszonya a fővároshoz. 

Milbacher Róbert díjazott könyvében is gyermekkorának helyszínére, a somogyi falusi világra tekint vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában