Találkozó

2023.11.12. 17:59

Gálán mutatták meg örökségüket a német nemzetiségűek

Német nemzetiségi énekkarok, zenekar, szóló zenészek és énekesek álltak színpadra a Dorottya Hotel nagytermében szombaton, ahol a hagyományos őszi Német gálát szervezte meg a kaposvári Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Kaposvári Német Közhasznú Egyesület.

Marosi Gábor

Schlichter Györgyné az egyesület elnöke lapunknak elmondta, azért szervezik meg minden évben a gálát, hogy a német hagyományokat, a sváb kultúrát ápolják és a fiataloknak továbbadják azt az örökséget, amit ők is szüleiktől, nagyszüleiktől tanultak. Az eseményen a kaposvári és a somogyiak mellett mohácsi és hajósi német közösségek is bemutatkoztak. A gálán csaknem nyolcvan fellépőt láthatott és hallhatott a közönség.

Dér Tamás Kaposvár alpolgármestere is köszöntötte a német nemzetiségűeket. Beszédében elmondta, hálás azért, hogy a közösség őrzi az identitását, kultúrájukat megmutatják a kaposváriaknak, és mindig jó kedvet hoznak az életünkbe. A német nemzetiséghez Somogyban több mint hatezren, Kaposváron több mint ötszázan tartoznak. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában