Művészeti iskola

2023.11.23. 11:19

Több arannyal tértek haza a zselicesek

Andricz Gabriella

Hat arany- és két ezüstoklevéllel tértek haza a Zselic Alapfokú Művészeti Iskola növendékei a nagykanizsai IV. Zalai Regionális Népzenei Versenyről, ahol több kategóriában versenyeztek. A több mint húsz hegedűn, citerán, brácsán játszó fiatal mellett az iskola énekegyüttese is bemutatkozott. 

– Első alkalommal vettünk részt ezen a rangos népzenei versenyen, ahol zalai, budapesti, pécsi művészeti iskolások találkoztak. Somogyból rajtunk kívül a Pálóczi Horváth Ádám AMI karádi népzenészei is versenyeztek – mondta el Bajzik Éva, a Zselic AMI népzenetanára. – Felnőtt egy olyan generáció az iskolánkban, akik már tudnak együtt muzsikálni, és ez nagy öröm számukra is, hisz a zenetanulás így nyer értelmet. Hozzátette: négy együttessel neveztünk a versenyre, vonós, citerás, citera-furulya, és egy ének­együttessel és több szólistánk is sikeresen szerepelt. 

Aranyoklevelet szerzett: Tóth Árpád Péter, hegedű-, Szabó Olivér citerajátékáért, a Tóthék Zenekar (Tóth Jázmin, Tóth Emma, Tóth Anna, Tóth Árpád Péter, Tóth Olivér Márk, Barbély Borbála, Vincze Nelli, Sármány Gréta, Farkas Réka, Takács Kincső), a Pengettyű zenekar (Fehér Koppány, Fehér Levente, Szabó Olivér, Szepesi Réka, Zsiga Barnabás, Zsiga Olívia), a Cingető énekegyüttes (Farkas Réka, Juhász Barnabás, Nagy Hanna, Sármány Gréta, Takács Kincső, Vincze Nelli) és a Barkócák együttes (Ambrus-Kontra Napsugár, Orosz Zsófia, Tóth Olivér Márk, Szabó Olivér, Szabó Erik Benett).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában