Ünnepség az otthonban

2023.12.13. 17:20

Advent fényeivel varázsolták meghitté az ünnepet a Gyöngyfa Napközi Otthonban

Advent fényei címmel karácsonyi ünnepséget rendeztek szerda délután a Gyöngyfa Napközi Otthonban. Dalok, versek, mondókák is szerepeltek a programban, a 35 fogyatékkal élő fiatal műsora szép sikert aratott. A rendezvény végén átadták a támogatásokat.

Harsányi Miklós

Fotó: Muzslay Péter

-Égnek a fények, égnek és az égig elérnek – énekelték lelkesen a fiatal férfiak, nők. Ünnepi díszbe öltözött az intézmény,  a gyertyák, a csillagszórók is a közelgő ünnepet jelezték. Összesen 35 ellátott jár az intézménybe, a szerdai ünnepségen Pintér Rómeó és Dér Tamás alpolgármester, Torma János, a népjóléti bizottság elnöke valamint Kárpáti Tímea, Nadrai Norbert képviselők is részt vettek. 

 Sándor Ildikó nappali ellátásvezető kiemelte: az advent fontos időszak, ami rávezet arra, hogy az emberek életében a legnagyobb érték az egymásra figyelés és az őszinte szeretet. Ha ezt sikerül a hétköznapokra is megőriznünk, akkor a szeretet a gondolatainkat és az ebből fakadó cselekedeteinket is emberibbé tudja tenni.

– Fiataljaink lelkesen készültek a fellépésre, nagyon várták a közös ünneplést – hangsúlyozta. – Évről-évre megtartjuk az adventi rendezvényt, ahol az összes tagunk együtt szerepel. A próba, a tanulás tovább erősíti a közösséget és ezek olyan pillanatok, melyekre minden bizonnyal sokáig emlékezhetnek. Egész éven át olyan összejöveteleket tartunk, ami érdekli a fiatalokat, kiscsoportos fejlesztő programokon, kirándulásokon éppúgy részt vesznek, mint színház és hangversenylátogatáson vagy városi rendezvényen.

Nagy tapssal jutalmazták a Gyöngyfa napközi otthon fiataljainak produkcióját, Pintér Rómeó alpolgármester elismeréssel méltatta a fellépők teljesítményét. Hangsúlyozta: ha egy üzenetet átadhatunk ebből az alkalomból, akkor az legyen, hogy sajnálat helyett inkább elismeréssel forduljunk embertársaink felé. S legyünk nagyon büszkék rájuk, hogy akár ilyen műsort is ide tudnak varázsolni nekünk.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában