Trombitaverseny

2023.12.06. 07:00

Csodákra képes a színpadon

Kimagaslóan szerepelt Rangits Péter a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zeneiskolás növendéke a XVI. Országos Lubik Imre Trombitaversenyen Zalaegerszegen. Az ötödikes fiatal tehetség korosztályában első helyezést ért el.

Andricz Gabriella

Az ország különböző pontjairól érkező 47 növendék négy korcsoportban mérte össze tudását a versenyen, ahol háromtagú, trombitaművészekből álló zsűri értékelte a felkészültséget. – A hétvégi döntőt a pécsi területi elődöntő előzte meg, ahol Peti nagyon magas pontszámmal jutott tovább – mondta el Bogáthy Gábor, Peti trombitatanára, a katolikus zeneiskola igazgatója. Már nyáron elkezdték a felkészülést a versenyre, és a tanév elejétől is szorgalmasan készültek. 

– Petinek sok mindent megtanítottunk, de ő az a típus, aki ha színpadra kerül, csodákra képes. Nagyon muzikális és nemcsak azt tudja visszaadni, amit megtanult, hanem a saját kis szűrőjén és hangszerén keresztül ezt egy más szinten képes interpretálni a közönség felé – mondta el a művésztanár. A versenyen sikeresen szerepelt két másik somogyi tehetség is, a barcsi Keszthelyi-Hajba Koppány, valamint Godár Botond a marcali zeneiskola növendéke különdíjjal tért haza Zalaegerszegről.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában