Könyvklub

2023.12.24. 17:02

Egy könnyed tiniregény, véntinédzsereknek is

A Maxim Könyvkiadó jóvoltából Laura Nowlin bestsellerét olvastuk el.

Koszorus Rita

MX1736_Ha_velem_maradt_vona_Borito.indd

Úgy fogtunk a Ha velem maradt volna elolvasásába, hogy fogalmunk sem volt a történetről. Noha a címe eléggé árulkodó és sejteni lehetett, hogy valami visszafordíthatatlan fog történni. De az első pár fejezet során csak vártuk azt a bizonyos konfliktust, ami majd beindítja az események láncreakcióját. Azt már az elején meg kell, hogy jegyezzük, nem egy nehéz olvasmány; három nap alatt átrágtuk magunkat Autumn és Finny történetén. 

A regény úgy van megírva, mintha egy hollywoodi romantikus filmet nézne az olvasó képzeletben. Tetszett, hogy ezáltal egészen simán halad a cselekmény, jól lehet követni az idő múlását. A karakterek – Finny és Autumn - nem tetszettek, az, ahogyan bosszantó módon elmennek a lehetőségek mellett és aztán utólag azon siránkoznak, hogy ez sem sikerült. 
A történet egy olyan gondolatra alapoz, amit felesleges újra meg újra elismételni. Ez pedig az összes „mi lett volna ha” kezdetű kérdés. 

A könyvet úgy kezdtük el olvasni, hogy nem tudtuk, mire számítsunk. De közben igazi érzelmi hullámvölgyeket éltünk át, volt amikor földhöz akartuk csapni a könyvet és olyan is, amikor sírva tudtunk volna fakadni a szomorúságtól. 

Ezt a könyvet annak ajánljuk, aki rajongója a reménytelen szerelemnek, szeretne nosztalgiázni, vagy kedveli a romantikus tini történeteket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában