Felhívás

2023.12.28. 07:00

Különdíj járt a Kontrasztokért

A Belügyminisztérium Integrált Jogvédelmi Szolgálata „Tudom, hogy van jogom! Színes hétköznapok 2023” címmel irodalom-, képzőművészet- és videókategóriában hirdette meg ellátottjogi alkotópályázatát, amelyre csaknem hatszáz alkotás érkezett. A beérkezett pályaművek közül negyvenkettőt díjazott a szakmai zsűri.

Lőrincz Sándor

Orsós György, a berzencei Szeretet Integrált Szociális Intézmény lakója irodalomkategóriában indult, és a Fészek Támogatott Lakhatás igénybe vevője Kontrasztok című novellájáért különdíjat kapott. A díjátadó ünnepséget a múlt héten rendezték meg a Belügyminisztérium márványaulájában, ahol Orsós György is megjelent. 

Csizi Péter szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár köszöntője után Novák Krisztina jogvédelmi biztos arra utalt: a pályázat kiírásával az volt a cél, hogy a bentlakásos intézményekben élők számára ajtót nyissanak a társadalom felé. 

Novák Krisztina jogvédelmi biztos az ünnepséget követő állófogadáson valamennyi díjazottal és kísérővel koccintott, és a szociális munka napja alkalmából elismerését fejezte ki a pályázókat segítő szakembereknek. 

Mint megtudtuk, a pályaművekből összeállított vándorkiállítás az ország különböző pontjain is megismerhető lesz, a tablókollekciót szociális, közoktatási és felsőoktatási intézményekben, valamint önkormányzati közösségi terekben mutatják be. 

Orsós György örült a különdíjnak, hiszen versben, prózában egyaránt kipróbálta már magát, s egy-egy somogyi rendezvényen mindig lelkesen lép közönség elé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában