Látásmód

2023.12.15. 12:36

Különleges kiállítás nyílt a fotókör alkotóinak munkáiból Atádon

A nagyatádi Kulturális Központ és a fotókör szervezésében mutatták be „Látásmódunk” címmel legújabb fotóikat az egyesület alkotói.

Györke József

Pünkösd Márton intézmény­igazgató köszöntőjében elmondta, hogy véleménye szerint kétféle fotós különböztethető meg: van, aki csak fotózgat, és van, aki alkotó munkát végez a fotózással. Örül annak, hogy a fotókör tagjai évek óta jelentkeznek kiállításokon alkotásaikkal. Annak különösen is örül, hogy a nagyatádi fotósok közül jó néhányan nyertek hazai és külföldi pályázatokon. 

Kóczán Zoltán Gergely alapítóként üdvözölte kiállítótársakat. Megemlékezett azokról a volt nagyatádi fotósokról, Durgó Tiborról, Huszár Tiborról és Bágyi Ferencről, akik már nem jöhettek el a kiállításra. A kiállítók közül kiemelte Gerlecz Lászlót, Papp Richárdot és Szőke Viktóriát, akik jelentős hazai és külföldi pályázatokon nyertek alkotásaikkal. Megemlékezett Bágyi Ferencről, aki 2015-ben inspirálta a kör megalapítására. A kiállítás megnyitóját a helyi zeneiskola tanárainak és diákjainak zenés műsora színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában