Fotók

2024.01.29. 13:56

A Nemzeti színpadára vitték a tabi színjátszók a MaszKalandot

A Nemzeti Színházban mutatkoztak be a tabi színjátszók. Ők képviselték a vármegyét a IX. Pajtaszínházi Szemlén. A MaszKaland produkciójukat telt ház előtt adták elő és tapssal díjazta a közönség.

Góz Lilla

Tizenkilenc vármegye amatőr színjátszó csoportjai léptek fel a hétvégén a Pajtaszínházi Szemlén a Nemzeti Színházban. Baranyai Zoltán, Nemzeti Művelődési Intézet somogyi igazgatóságának igazgató-helyettese elmondta: a találkozót kilencedik alkalommal szervezte meg a Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Teátrumi Társaság.  

– Az első év kivételével mindig felléptek somogyi társulatok, mint például a somogyudvarhelyiek, várdaiak, kisbajomiak és idén a tabiak mutatkoztak be – tette hozzá. Megjegyezte: a Kaszás Attila teremben láthatta a közönség a somogyiak produkcióját. 

– Teltház előtt léptek fel a tabiak és tapssal köszönték meg nekik a színvonalas produkciót, a program folytatódik, várjuk a somogyi amatőr színjátszó csoportok jelentkezését, akik 2025-ben a jubileumi találkozón szeretnének fellépni a Nemzeti Színházban – mondta Baranyai Zoltán. Orbán Erika, a színkör vezetője a koronavírus járvány alatt írta a vígjátékot. 

– A humorral fűszerezett darabban a nagy szerelmét kereső igazgató mellett a kávéfüggő titkár, a feleségét kereső rendőr is helyet kapott, nagyok sok segítséget kaptunk mentorunktól, a Csiky Gergely Színház színész-rendezőjétől Tóth Gézától, aki értő szemmel és kézzel nyúlt a már egyszer előadott darabunkhoz, mi örömmel láttuk, ahogy a jelenetek időről-időre jobbá, élvezhetőbbé válnak – árulta el Orbán Erika. Megjegyezte: színi körüket 2018-ban alapították azzal a céllal, hogy örömöt, vidámságot vigyenek a tabi emberek életébe. 

– Szinte minden lakótól kaptunk valamit, ruhát, cipőt, kelléket, s mindenkitől sok-sok szeretetet, támogatást, a helyi és a kapolyi művelődési központban próbálhattunk – mondta el az SK. Színkör vezetője. 

– Nagy öröm volt a Nemzetiben játszani, profi díszletben és a teltházas közönség óriási tapssal díjaztak minket, ami igazán szívmelengető érzés volt – mondta Orbán Erika. Hozzátette: két darabban készülnek a jövőben, az egyik egy szerelmi háromszögről fog szólni, a másik egy vígjáték, amelyben egy sejk Magyarországon akar focicsapatot vásárolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában