II. Rákóczi Ferenc Tagiskola

2024.01.26. 10:08

Helytörténeti vetélkedőn versengtek a diákok

Közösen tartotta meg Kaposvár Várostörténeti Vetélkedőjét a II. Rákóczi Ferenc Tagiskola és a Petőfi Emlékkönyvtár.

Klein Péter Nándor

Fotó: Vörös Ildikó - II. Rákóczi Ferenc Tagiskola

A II. Rákóczi Ferenc Tagiskola az idén a Petőfi Emlékkönyvtár együttműködésével tartotta meg Kaposvár Várostörténeti Vetélkedőjét. A helytörténeti próbatételre háromfős, vegyes osztályú csapatok jelentkeztek. Többféle feladatot kellett megoldaniuk a résztvevőknek, ahol a gyorsaság, a memória, a figyelem, a szerencse és a szövegértés is számított. A diákok nagy lelkesedéssel, ügyesen és jól teljesítették a város történetével kapcsolatos feladatokat, melyek megoldásával sok új ismerethez, közösségi élményhez is jutottak.
A Magyar Kultúra napja alkalmából a vetélkedő végén Zsidákovics Zita könyvtáros érdekes történeteket osztott meg a tanulókkal Petőfi Sándorról is. A könyvek szeretetét sikerült a gyerekek felé közvetítenie, hiszen az előadás végén több tanuló is élt a kölcsönzés lehetőségével. Minden csapat ajándékcsomagban részesült a vetélkedő végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában