Fotók

2024.01.25. 09:44

Zenével és versekkel ünnepeltek

A Kulturális Központ színháztermében emlékeztek meg a magyar kultúra napjáról Nagyatádon kedden este, a műsor elején, Pünkösd Márton intézményvezető köszöntötte a fellépőket és az érdeklődő nagyatádiakat.

Györke József

A jeles nap alkalmából somogyi népdalok is felcsendültek a jól ismert kórusművek mellett. A tematikus műsorban a megzenésített versek a hazafiságról, a magyarságérzésről szóltak. A zenekari feldolgozások mindegyike nagy sikert arattak a nézőtéren. 

Fotók: Györke József

A zeneiskolások ismét bizonyítottak, a korábbi versenyeken többször is elismeréssel jutalmazott zenészpalánták zongorajátéka elbűvölte a közönséget. A magyar kultúra napján rendezett esten szintén kitettek magukért a Fürjecske Néptánc Egyesület Rokolya és Csipetke csoportjának táncosai. Rábaközi és nagyszalontai táncokat mutattak be a publikumnak. Az estet a Galagonya Együttes és a Bóbita kórus éneke zárta.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában