Helyi kultúra

2024.02.09. 08:57

A gazdag kulturális életet mutatja be a búcsúajándék

Nyomtatott formában is megjelent Várdáról és a Várdai Művészeti Estekről szóló kiadvány. A több mint ötven oldalas, színes képekkel is illusztrált lapot a Várdai Ifjúságért és Polgárokért Egyesület adta ki.

Marosi Gábor

Varga Balázs Bálint a szervezet elnöke lapunknak elmondta, először online-változatban készítették el a kiadványt azzal a céllal, hogy bemutassák az alig ötszáz lelkes települést és annak kulturális értékeit, valamint azokat az alkotókat, akiknek a művészeti estek keretében már nyílt, vagy ezután nyílik majd kiállítása.

Az egyesület elnöke arról is beszélt, most volt csak lehetőségük arra, hogy a tavaly nyár óta az interneten elérhető kiadványt nyomtatott formában is megjelentessék. – Ezt tekinthetjük édesapám, Varga András Várda egykori polgármesterének búcsúajándékaként – hangsúlyozta Varga Balázs Bálint. – Ezt még együtt kezdtük el tervezni és írni a szöveget. Először azoknak szeretnék ajándékba adni a kiadványból, akik édesapám úgymond fontosabb kapcsolatai voltak, és sokat segítettek abban, hogy Várda gazdag kulturális élete kialakulhasson az évek alatt – mondta az egyesület elnöke.

Varga Balázs Bálint hozzátette, már többen jelezték, hogy szeretnék kézbe fogni a kiadványt, ezért hamarosan még nyomtatnak majd ki a lapból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában