FeHoVa

2024.02.14. 09:12

Aranyéremmel díjazták Bodó Imrét

Harsányi Miklós

Fotó: Biró Norbert

Az Országos Magyar Vadászkamara –  a vadászatért és a vadászokért végzett kiemelkedő  elismeréseként  – Aranyérmet adományozott Bodó Imrének. A 70 éves díjazott a budapesti Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) kiállításon vette át az elismerést. 
– Felemelő érzés volt, amikor megkaptam a díjat, s arra gondoltam, hogy ezt részben az író Fekete István életművének ápolásáért ítélhették oda – mondta kedden Bodó Imre. – Az utóbbi időben több vadászati oktatáson vettem részt Siófok-Balatonkilitin, ahol vadászetikai előadást tartottam és a dalmandi trófeamustrára is gyakran meghívtak.

A 70 éves díjazott Göllében született, Keszthelyen érettségizett és a Balaton parti városban 1976-ban szerzett főiskolai oklevelet,  ami hét évvel később egyetemi diplomával toldott meg. Az egykori göllei és attalai tsz-ben dolgozott, ezután a szekszárdi növényvédő-állomás felügyelője volt 25 évig Dombóváron és térségében. Családos, két gyermeke van és 2014 óta nyugdíjas. Bodó Imre tíz éves korától rajong Fekete István műveiért, a göllei értéktár bizottság tagja, aki egyben a dombóvári Fekete István Múzeum alapítója. Hangsúlyozta: nem vadászik, puskát csak a seregben vett kézbe, de tiszteli a vadászokat. Bodó Imre előadásain többször idézte Fekete István vadászetikai gondolatait és továbbra is mindent megtesz azért, hogy a köztiszteletben álló író munkássága, műveinek üzenete minél több fiatalhoz eljusson.  

A szíve egyik fele somogyé

– Negyvenöt éve élek Dombváron, de a szívem egyik fele Somogyban van, és ide mindig haza jövök – hangsúlyozta Bodó Imre. –  A múzeum 1995 óta fogadja a látogatókat, az épületben négy terem található, utoljára – 2022-ben – a vadászati nyílt meg, ahol Fekete István, Kittenberger Kálmán, Molnár Gábor és Széchenyi Zsigmond művei is megtalálhatóak. Jelenleg  a kulturális  egyesületünk 2023-as, 130 oldalas évkönyvét állítom össze, sorrendben ez a 26. kiadványunk. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában