Ereklyék

2024.02.18. 09:00

Új kincsekkel bővült a Beatles-tárlat

A tél elmúltával ismét várja látogatóit a mernyei Beatles-kuckó. Fehér Attila, a kiállítás megálmodója a téli időszakban zárva tartja a tárlatot, mivel akkor nincs látogató, és sajnos fűteni sem tud a kis kuckóban.

Kovács Gábor László

Most viszont már a tavasz érkezésére készül, elkezdte a felújítást, ami egy nagytakarítással kezdődik, majd mindent kipakol, hogy átrendezze a kiállított tárgyakat. A téli szünetben sikerült pár új dolgot szerezni, büszkélkedett. Több magnókazettát vásárolt, amely illik a kiállítás retró jellegéhez. – Beszereztem néhány újabb könyvet, DVD filmet és CD lemezt is, melyeket az utóbbi pár évben felújított változatban adtak ki – mondta. 

A legújabb szerzeménye a funko pop játékfigura-sorozat John Lennon-figurái, melyekből három fajtát készítettek, és sikerült mind a hármat megkapnia. 

– Az emberek szeretik a Beatles zenéjét, szeretnek visszatekinteni azokra az időkre, hiszen sokszor a fiatalságukat idézi fel egy-egy kép vagy dal – mondta Fehér Attila. – Az idősek mellett egyre több fiatal érdeklődik az együttes munkássága után. Remélem, hogy idén is sok érdeklődő lesz, ahogy az elmúlt években is. A megújult kiállítást szeretném megmutatni más településen is, ha igény és lehetőség van rá, ahogy nemrég Dombóváron nagy sikerrel mutattam be a tárlatot. Elkezdtem megtanulni gitározni is, remélem, kis idő múlva már pár dalt el tudok pengetni. 

Fehér Attila a Beatles-évfordulókat is számon tartja, például azt, hogy 1964. február 11-én volt az első élő koncertjük Washingtonban, a Colosseumban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában