Egyedüli somogyiként

2024.03.20. 10:46

Nagyatádi alkotó festményét is kiállították a kortárs tárlaton

Lőrincz Sándor

A budapesti Józsa Judit Galériából a székesfehérvári Szent István Hit­oktatási és Művelődési Házba, onnan pedig Szegedre került a Magyar Himnusz – Kárpát-medencei keresztény magyar kortárs alkotóművészeti kiállítás. A minap megnyílt, és május 26-ig a dóm látogatóközpontjában megtekinthető tárlaton – egyedüli somogyiként – Nagy Erika nagyatádi művésztanár egy festménye is a falra került. 

A 96 művész 100 alkotását egybeölelő tárlaton Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök mondott köszöntőt, s Józsa Judit kerámiaszobrász, művészettörténész, a kiállítás kurátora ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a különleges kiállítást. A sokféle műfajban fogant és bámulatos technikával készített művek arról tanúskodnak, mit üzen nemzeti imánk a harmadik évezred emberének, s a művekben miként sűrűsödik a nemzeti identitás, a közösségi emlékezet, a hazaszeretet, a hazafiság, a hősiesség, az önfeláldozás és az összetartozás ereje. A vándorkiállítás júniustól Győrben várja majd a látogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában