Wunderbar fesztivál

2024.04.11. 18:48

Megmutatták a gyerekek, hogy a német egy csodálatos nyelv

Táncoltak, énekeltek és színdarabot adtak elő a gyerekek a mini német gálán a Püspöki Palota nagytermében. A német nyelv hete keretében nem csak a nyelvvel, de a kultúrával is ismerkedtek a diákok és megmutatták azt is, hogy nekik mit jelent a német.

Koszorus Rita

Fotó: Lang Róbert

Hét intézmény – köztük egy nagybajomi és egy gödrei – közreműködésével német mini gálával folytatódott a Wunderbar fesztivál Kaposváron. A gyerekek táncra perdültek és dalra fakadtak gyermekdalok, klasszikus és modern német dalok is szerepeltek a repertoárjukban. 

A Nagyboldogasszony Katolikus Gimnázium és Általános Iskola csapata egy gyerekdallal rukkolt elő, amelyre nem csak táncoltak, de énekeltek is. A Toponári Általános Iskolások viszont egy színdarabot mutattak be, amely többféle műfajt is felölelt. 

Először voltam a versenyen, nagyon sokat készültünk rá, mindenki nagyon ügyes volt.

 -mondta Kimmel Luca, aki főszerepet kapott a darabban, de a Svájcról szóló vetélkedőn is részt vett. Hiszen a Wunderbar Fesztivál somogyi programjai között szerepelt egy tanulmányi verseny is, amely témája Svájc volt. De a Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban német nyelvű detektív interaktív játékban is részt vettek a diákok és a programokat színesítette színházi előadás is. – A cél az, hogy ösztönözzük a gyerekeket és a szülőket arra, hogy tanulják a német nyelvet, ne féljenek tőle, mert tele van szépségekkel. Az országos Wunderbar Fesztivál somogyi programjait indító flashmobbal a gimnazistákat céloztuk meg, a gála pedig a kicsikről szól, mondta érdeklődésünkre Szigeti Mónika a Nagyboldogasszony Katolikus Gimnázium német tanára. 

Fotó: Lang Róbert


Sokan nem is hinnék, de roppant hasznos a német nyelv szabályszerűségeinek ismerete a későbbi tanulmányokhoz. – Sajnos sokkal kevesebben választják a németet, mint szeretnénk. Ezért van az, hogy nálunk az iskolában mindig a második osztályos szülői értekezleten felkeressük a szülőket és elmondjuk az érveinket. Pedig az angol a gyerekekre ragad, de a németet meg kell tanulni. És azzal, hogy egy szigorú szabályok szerinti nyelvet már ismernek, sokkal könnyebb bármilyen más nyelvet megtanulni, fogalmazott Szigeti Mónika. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában