2000 után megjelent köteteket gyűjt a könyvtár

2024.04.09. 13:55

Tábort szerveznek a megunt könyvek árán

Könyvgyűjtést hirdetett a Takáts Gyula Könyvtár. Várják a 2000 után megjelent, használt, de még jó állapotú könyveket, amelyeket a tavasz folyamán egy könyvbörzén értékesítenek. A bevételből alapítványuk nyári táborokat szervez, és a könyvtárosok továbbképzéseit támogatja.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert

Ugyan már nem túl sok, de azért akad még szabad polc azoknak a könyveknek, amelyeket a lakosok visznek be a Takáts Gyula Könyvtárba. Könyvgyűjtést hirdetett ugyanis a téka, sokan már vittek is olvasnivalót a felhívásra. 
– Bridget Jones életrajzi naplóját, Danielle Steel-regényeket hoztam, amelyek szép állapotúak, de újra nem tervezem már elolvasni őket – mondta el az egyik nyugdíjas olvasó. 

Ugyan már nem túl sok, de azért akad még szabad polc azoknak a könyveknek, amelyeket a lakosok visznek a könyvtárba

Rázsits Veronika, a könyvtár igazgatója elmondta: évek óta hagyomány, hogy a könyvtáruk egykori igazgatójának özvegye által alapított Kellner Bernát Alapítvánnyal gyűjtést rendeznek. – Egész évben keresnek minket, hogy megunt vagy hagyatékból maradt könyveket átruháznának, de túl nagy mennyiséget nem tudunk kezelni, főleg úgy, hogy sokszor régi, rossz állapotú olvasmányokról van szó – tette hozzá az igazgató. – Ezért 2000 utáni könyveket várunk, mert ezek még jó minőségűek, és sokan tudnák használni őket – mondta el Rázsits Veronika. Kiemelte: az újrahasznosítás jegyében a könyveket egy tavaszi börzén a könyvtár előtt értékesítik. Így kedvezményesen érdekes olvasmányokhoz juthatnak a börzére ellátogatók, a bevételből pedig nyári táborokat szervezünk, és a könyvtárosok továbbképzéseit finanszírozzuk. 
– Tavaly az utcán rengetegen megálltak könyveket vásárolni, sok gyűjtő is megjelent egy-egy példányért, hiszen a 4-5 ezer forintos könyveket pár száz forintért megkaphatták – mondta el Rázsits Veronika. Megjegyezte: a legnépszerűbbek a romantikus regények, a krimik, de óriási az igény a gyermekkönyvekre is, bár ezekből kevesebb érkezik hozzájuk. A felajánlásokat a kaposvári Csokonai utcai főépületben és a Honvéd utcai fiókkönyvtárban is fogadják. 
 

Könyvvásár lesz ismét a hétvégén

Könyv nem maradt raktáron azon a kiárusításon, amit ősszel rendeztek a Kaposvári Nagypiacon. Az apró szépséghibák miatt leárazott kötetekért vagy akciós kiadványokért végeláthatatlan sor kígyózott. Most vasárnap újra a nagypiacra érkezik az egyik kiadócsoport. Több mint tizenötezer különféle könyvet hoznak el Kaposvárra, amelyek ára száz forinttól indul. 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában