Rippl portré a téren

2024.05.27. 14:32

Festővászonná változtatták a diákok a Kossuth teret

Hétfő délelőtt a Rippl-Rónai Művészeti Intézet hallgatóival telt meg a Kossuth tér, akik előbb szénnel, majd krétával vázolták fel az idei Rippl-Rónai Fesztivál aszfaltrajzát.

Koszorus Rita

Fotó: Lang Róbert

Már szinte hagyomány, hogy a csütörtökön kezdődő Rippl-Rónai fesztiválra kaposvári diákok látványos utcai rajzzal készülnek, amely igazi bohém hangulatot ad a Fő utcának. Idén a Kossuth téren alkottak az egyetemisták, akik vászonná változtatták a tér járdaköveit. 

Az előkészületek. Fotó: Lang R. 

– A körcikkekre rajzolunk Rippl-Rónai portrékat és cikkenként változnak a színek, mutatta a még csak körvonalazódó alkotást Csizmadia Anna Bella, elsőéves képi ábrázolás szakos hallgató. Hozzátette: ekkora méretben nem könnyű megtervezni a mintákat, de mindent megtettek azért az egyetemisták, hogy a délután hozzájuk csatlakozott iskolásoknak könnyű dolguk legyen. 

Munkában az aprónép.
Fotó: Lang Róbert

A Kodály Zoltán Központi Általános Iskola öt osztálya is hozzájárult ahhoz, hogy a május 30-án induló Rippl-Rónai Fesztiválra festői hangulatú legyen a belváros. 

Vászon lett az egész Kossuth tér. 
Fotó: Lang Róbert

A gyerekek most bátran színezhették az utca kövét, anélkül, hogy rosszat tettek volna. Sőt, még kérték is őket, hogy a hat portrét és a két logót színes kréták használatával fejezzék be. 

Az idei nyáron dúskálhatunk fesztiválokban, ha érdekel, hol és mennyiért bulizhatsz a legjobb koncerteken, olvasd el alábbi cikkünket is! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában