Labdarúgó NB III., Nyugati csoport

2017.08.11. 19:44

Érintetlenek maradtak a kapuk a nyitányon

A BKV Előre SC csapatát fogadta a Kaposvári Rákóczi FC együttese a harmadosztály Nyugati csoportjának nyitómérkőzésén. A kaposvári zöld-fehérek bár sokkal jobban futballoztak ellenfelüknél, nem tudtak gólt szerezni, így egy ponttal kellett beérniük.

Klein Péter

A BKV Előre ellen kezdte meg szereplését a Nyugati csoport bajnoki címéért küzdő Kaposvári Rákóczi FC. A hazai pályán játszó somogyiak az első percekben kis híján hátrányba kerültek, de Sánta Attila szabadrúgása a felső kapufán csattant. Ezzel, valamint Lanczkor Gábor távoli kísérletével el is lőtték első félidei puskaporukat a vendég fővárosiak. A hazaiak az első negyedórát követően egyre veszélyesebb támadásokat vezettek. A fővárosiak kapusa, Nacsa Péter több bravúrt is bemutatott; előbb Andorka Péter, majd Nagy Krisztián lövésénél, Nagy János fejesénél pedig szerencséjük is volt a vendégeknek, akárcsak Andorka Péter kísérleténél, amikor is a jobb oldali kapufáról kifele pattant a játékszer a szünet előtti utolsó percben.

A második félidőben teljesen ráerőltették akaratukat ellenfelükre a házigazda kaposváriak, de a hajráig nem tudtak nagy helyzetet kidolgozni, pedig folyamatosan nyomás alatt tartották a BKV Előre védelmét. A fővárosiak egy kontra utáni szögletet követően Kálmán Zsolt révén majdnem megszerezték a vezetést, de a védő fejese centikkel a jobb oldali kapufa mellett landolt. A hajrában előbb Szakály Attila, majd Rajczi Péter révén veszélyeztetett a Rákóczi, ám Sóron Tibor lábában is benne volt a vezető találat, asonban a támadó egy méterről nem találta el a kaput.

Artner Tamás csapata a találkozó egészében fölényben futballozott, folyamatosan az ellenfél térfelén tartotta a labdát, de a fővárosiak masszívan, hét-nyolc emberrel védekeztek, így egy ponttal távoztak a somogyi megyeszékhelyről.

Kaposvári Rákóczi FC–BKV Előre SC 0–0

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 800 néző. V.: Szalai (Keszthelyi, Baráth).

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Ur, Bakos, Hadaró, Nagy J. – Vachtler (Sóron az 59. percben), Szakály A., Nagy K., Kollega K. (Ivancsics a 71. percben) – Rajczi, Andorka P. Vezetőedző: Artner Tamás.

BKV Előre SC: Nacsa – Kálmán, Girán, Csiktorás, Birtalan – Lanczkor, Ferkó – Huller (Szedlacsek a 80. percben), Csepregi (Csanálosi a 71. percben), Sánta (Banai a 92. percben) – Balogh B. Vezetőedző: Batári Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában