Kézilabda NB I., nők

2017.09.14. 15:27

Siófok KC: nagy kihívás vár a balatoniakra Debrecenben

Az MTK elleni magabiztos hazai siker után már nehezebb feladat következik, ugyanis a legutóbbi szezonban hetedik, Magyar Kupa bronzérmes Debrecen otthonában, a Hódos Imre Sportcsarnokban lép pályára a Siófok KC pénteken 18 órakor.

Keszthelyi Zoltán

A piros-fehéreknek – a Siófok KC KC együttesével ellentétben – ez már a harmadik bajnokijuk lesz, hogy ez előny-e vagy hátrány erre csak a találkozó adja meg a választ. Minden esetre Lars Rasmussennek úgy kell tűzben tartani a játékosait, hogy tizenhárom nap alatt háromszor is pályán vannak, majd tizenhat nap múlva jön csak a következő bajnoki, amit egy újabb tizenöt napos szünet követ. Ebbe az évbe mindössze kilenc bajnoki fér bele, pedig már szeptember elején elindult a szezon. Mindez nagy kihívás elé állítja az edzőket.

A találkozóra visszatérve a Loki nem a legjobban kezdte a szezont, hússzal kikaptak Győrben, az újonc Kecskemét otthonában pedig csak egyetlen találattal nyertek úgy, hogy a második félidőben már öttel is mentek a házigazdák. A „döcögős” rajt mellett az erőviszonyok is a Siófok KC-sikerre engednek következtetni, hisz a balatoniak minőségi(bb) játékoskerettel bírnak.

Sőt, a sérültek közül az MTK meccset kihagyni kényszerült Damnjanovics is ott lehet már a pályán, vagyis a nyitó fordulóban látottnál még komplettebb csapatot küldhet pályára Lars Rasmussen edző. A balatoniak dolgát az ellenfél mellett a Hódos Imre Sportcsarnok atmoszférája, illetve a Loki szurkolótábora is nehezítheti. Ez nagy segítséget jelent Lajtos Noráéknak, akik az első hazai bajnokijukon vélhetően nem szeretnének csalódást okozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában