győzelem

2017.10.11. 19:23

Evans és Dunn vezérletével nyert a Kaposvári KK

Magabiztos idegenbeli győzelemmel folytatta szereplését a Kaposvári KK az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokságban. A somogyiak legjobbja az amerikai Mo Evans volt, aki 27 pontig jutott.

Kun Zoltán

Kaposvári KK–MAFC 81–91 (12–23, 18–21, 25–18, 26–29)

Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Papp P., Györffy P. A., Rácz Zs.

Az amerikai Dunn szerezte az első pontokat a kaposvári oldalon, majd Hot triplája hullott a gyűrűbe. A somogyiak jól használták ki a fővárosiak kezdeti pontatlanságait és gyors ellenakciók nyomán szereztek vezetést. A vendégek Evans triplájával léptek meg, ám 5–13-nál már ki is kérte első idejét Jovica Arsics vezetőedzője.

A Spica, Hendlein, Ivosev trió a palánkok alatt egyértelmű fölényben volt, Evans pedig kintről volt eredményes. Ennek eredményeképp a negyed vége előtt már tíz pont felett is volt a két csapat közti különbség. A folytatásban próbált közelebb férkőzni a MAFC, de Papp Péter a legjobbkor szerzett triplát. A budapestieknél Neighbour volt talán a legaktívabb, aki öt ponttal és egy szép blokkal is kivette a részét a MAFC felzárkózásából.

Tíz alá kerültek Misekék, így Fekete Ádám vezetőedző is megszakíttatta a játékot. A korábban jól működő kaposvári védekezés már nem volt olyan hatékony, mint korábban, ráadásul Evans ellen sportszerűtlen hibát is ítéltek a játékvezetők. A MAFC nem élt a lehetőséggel, Dunn pedig két triplával büntetett a túloldalon. A szünet előtt Misek 3+1-es akciója, majd két büntetője adott új reményt a budapestieknek, akik a 35–44-re alakították az eredményt a félidő végére.

A nagyszünet után Davis 2+1-ére Ivosev válaszolt hasonlóképp a túloldalon, így nem változott a különbség. Cvetkovics korán megkapta negyedik személyi hibáját, azonnal le is cserélték. A sarokból szerzett triplákkal hat pontig jött fel a MAFC, de a játékrész vége előtt a legjobbkor jött Evans újabb hármasa. A fővárosiaknál Neighbour gondoskodott arról, hogy csak hétpontos legyen a kaposváriak előnye az utolsó játékrész előtt.

A remeklő Evans „futtából” lőtt hármasa vezette fel a zárószakaszt, majd szép ziccert is szerzett. A 33. percben Cvetkovics kipontozódott, a kaposváriak pedig Papp Péter újabb hármasával léptek el. Ismét tíz pont feletti volt a különbség, Evans dobásaival szemben pedig nem volt ellenszere a budapestieknek. Négy perccel a vége előtt Papp Péter büntetőivel lett 62–82 az eredmény, de még ekkor sem adta fel az ellenfél, amely 71–82-re zárkózott. Az utolsó percek azonban Dunn triplája miatt sem hoztak már érdemi változást, így teljesen megérdemelten nyert a Kaposvári KK.

MAFC: Hot (18/9), Fodor M. (6), Lakits (3), Cvetkovics (-), Davis (19/3). Csere: Neighbour (18/15), Misek (15/6), Szanyi (-), Debreceni (2). Vezetőedző: Jovica Arsics. Edző: Bors Miklós.

Kaposvári KK: Dunn (24/9), Evans (27/12), Ivosev (5), Hendlein (13), Spica (12). Csere: Papp P. (10/6), Hock (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Kipontozódott: Cvetkovics (a 32. percben), illetve, Ivosev (a 36. percben).

Jók: Neighbour, Misek, Davis, illetve Dunn, Evans, Hendlein, Spica, Papp P.

Ezek is érdekelhetik