Kézilabda NB I., férfiak

2017.11.13. 12:51

Csurgói KK: az FTC ellen kezdték meg a felzárkózást

A Csurgói KK pontokért utazott a Ferencváros otthonába, s ha a vártánál nehezebben is, de legyőzze zöld-fehér riválisát.

Huszár Hajnalka

K&H Férfi Kézilabdaliga

FTC–Csurgói KK 27–29 (12–14)

Budapest, Elek Gyula Aréna, 800 néző. Vezette: Andorka, Hucker.

Benis Bence találatával indult a mérkőzés melyre gyorsan jött a válasz hiszen Vasics – aki az egész mérkőzésen parádésan játszott és a csurgói találatok felét szerezte –, majd Hadziomerovics is betalált a Fradi kapujába. A félidő derekán egy négyes szériát produkált a Csurgói KK, s ezzel jócskán elhúzott az ellenfelétől. A két excsurgói – Pordán és Grebenár – találatával egy gólra közelítették meg a hazaiak a vendégeket, de a fővárosiak Vasicsot nem tudták tartani, így ismét elhúzott a Csurgói KK.

A második játékrész Ferreira és Vasics találataival indult, így tovább nőtt a vendégek előnye, amin csak kozmetikázni tudott a hazai alakulat. Bár többször is megközelítették ellenfelüket a zöld-fehérek, a Csurgói KK győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben.

– Dicsérhető a csurgói csapat játéka – mondta Adorján Gábor, a Fradi vezetőedzője. – Mi kettővel többet hibáztunk, mint ami belefért volna. A csapatom nagyon jól küzdött, néha jól is játszott. A kapusteljesítményünk nem volt az igazi, nagyon sok gólt kaptunk átlövésből. Sajnos csak megszorítani tudtuk a Csurgói KK-t, de a bravúr elmaradt.

– Nehéz mérkőzés volt – kezdte értékelését Bencze József, a Csurgói KK vezetőedzője. – A Ferencvárosnak remek a kerete. Az első félidőben a védekezésünk nagyon jól működött, a folytatásban gyermeteg hibákból kaptunk gólt, ami megnehezítette a végjátékot. Nagyon örülök annak, hogy győzni tudtunk és elkezdtük a felzárkózást.

FTC: Zernovic – Benis 4, Marczinkó 3, Pál G. 3, Benmiloud 1, Grebenár 1, Pálos 2 (1). Csere: Nagy L. (kapus), Rédai 1, Pordán 5, Oláh T., Kocsi, Nagy M. 6 (5), Bali 1, Bujdosó. Vezetőedző: Adorján Gábor.

Csurgói KK: Bartucz – Vasics 15 (3), Hadziomerovics 1, Ferreira 4, J. Mikita 1, Cehte 4, Radjenovics 2. Csere: Balogh T. (kapus), Josic, Jerebie, Hanusz, Tóth A. 1, Vasvári, Szeitl E., Gazdag 1. Vezetőedző: Bencze József.

Kiállítások: 6, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 7/6, ill. 3/3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában