Jégkorong

2017.11.22. 15:22

Kikaptak az Újpesttől, kiütötték a Ferencvárost

A Kasi U16-os jégkorongcsapata kikapott az Újpesttől, míg az U14-esek elverték a Ferencvárost.

Kun Zoltán

U 16-os bajnoki mérkőzés

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola–Újpest B 5–16 (2–6, 1–5, 2–5)

– Nagy arányú vereséget szenvedtünk az Újpes B-től egy olyan mérkőzésen amelyen sokkal szorosabb eredményt is elérhettünk volna – nyilatkozta Zsigmond Imre, a Kasi vezetőedzője. – Két oldala van a mérkőzésnek. A jó, hogy öt gólt lőttünk ellenfelünknek ez nagyszerű dolog, viszont tizenhatszor kapituláltunk. Védekezésben nincs meg a megfelelő testjátékunk, ez csak néha néha jön elő. Ilyenkor az ellenfél csak szenved a pályán.

– Amikor lazítunk ezen, abban a pillanatban gólokkal büntetnek – tette hozzá Zsigmond Imre. – Most sem úsztuk meg rövidzárlat nélkül. Az első harmadban volt egy alig több mint három percünk, amikor négy gólt kaptunk. Vigasztalhat, hogy az első mérkőzéshez képest nem lettünk gyengébbek. Ezzel véget ért az alapszakasz amelyben a csoport negyedik helyén végeztünk. Négy győzelem mellett hatszor szenvedtünk vereséget, lőttünk 80 és kaptunk 85 gólt.

– Külön kiemelem és egyúttal gratulálok De Paoli Valerionak, aki a csoport gól- és pontkirálya lett – hangsúlyozta Zsigmond Imre. – Tíz mérkőzésen harmincegy gólt lőtt, adott kilenc asszisztot. Ez negyven pont, ami tíz ponttal több, mint a második helyezett Gepárd játékosának Hrabák Mikes Milán elért eredménye. Gratulációt érdemel Lampert Máté is, aki negyedik lett ezen a ranglistán (11 gól, 11 assziszt, 22 pont).

– Kiváló eredmény Pázmándi Zsófia tizenegyedik helyezése (6+9=15) és Lampert Dávid tizenhatodik helyezése (11+3=14) – mondta Zsigmond Imre. – A csapat dicséretet érdemel – első éves indulóként – az elért eredmény jónak mondható ebben a korosztályban.

Gól és pontszerzőink: 1:1 De Paoli Valerio. 2:2 De Paoli Valerio. 3:9 Zsille Péter. 4:13 Zsille Péter, Lampert Máté, De Paoli Valerio. 5:14 Pázmándi Zsófia-Lampert Dávid, Kohán Péter.

U14-es bajnoki mérkőzés

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola–Ferencváros B 12–1 (7–0, 3–1, 2–0)

– Nagy fölényben játszó csapatunk gólzáporos győzelmet aratott a Ferencváros B együttese ellen – folytatta Zsigmond Imre. – Fantasztikus első harmad után, előtérbe került az egyéni játék. Erre én nem haragszom ilyen helyzetben, mert a hoki fontos részét képezi, ki milyen egyéni megoldásokra képes. Azért egy kicsit túlzás volt, hogy a csapatjáték ennyire háttérbe szorult a második és a harmadik harmadban.

– Összességében elégedett vagyok a mérkőzéssel, gyönyörű gólokat lőttünk sok helyzetet kidolgoztunk – Zsigmond Imre. – Volt néhány kiemelkedő teljesítmény: Lőczi Barnabás öt gólt szerzett, Maricsek Sára négy és Havadi Nagy Bálint három pontot szorgoskodott össze. A meccs előtt simán kiegyeztem volna ezzel az eredménnyel. Gratulálok a csapatnak a győzelemért!

Gól és pontszerzőink: 1:0 Magyar András, 2:0 Lőczi Barnabás-Varga Tamás, Maricsek Sára, 3:0 Mezei Panna-Havadi Nagy Bálint, 4:0 Biró Máté-Havadi-Nagy Bálint, 5:0 Lőczi Barnabás-Havadi Nagy Bálint, 6:0 Lőczi Barnabás, 7:0 Maricsek Sára, 8:0 Lőczi Barnabás, 9:0 Mezei Panna, 10:0 Maricsek Sára, 11:1 Varga Tamás, 12:1 Lőczi Barnabás-Maricsek Sára,Varga Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában