Megyei I. – műsor

2017.11.16. 15:38

Mennyei Megyei: kiosztják a félévi bizonyítványokat

A hétvégén az ADAMA megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban is félévi bizonyítványt osztanak. A három újonccsapat közül a Fonyód szerepel a legjobban, ellenfele, a Marcali pedig elmozdult az utolsó helyről, miután legutóbb legyőzte a kiállítások miatt megcsappant segesdi egyletet.

Fenyő Gábor

Vasárnap – 13 óra: Fonyód–Marcali

Nincs irigylésre méltó helyzetben Deme Norbert, a Fonyód játékosedzője. Egy szezonban ugyanis kétszer kell csapatot építenie. – A nyár miatt eleve hátrányból kezdjük a bajnoki pontvadászatot, lévén többen is a vendéglátóiparban dolgoznak, s csak később tudnak csatlakozni – kezdte Deme Norbert, a Fonyód játékosedzője, aki anno a szép emlékű Stadler FC színeiben mutatkozhatott be az NB I.-ben Akasztón a Fradi ellen.

– Hasonló a leosztás télen is: az biztos, hogy öt játékosunk Ausztria felé veszi az irányt, de elképzelhető, hogy ez a szám még tovább növekszik – tette hozzá. – Vagyis ott tartunk, ahol fél évvel korábban: úgy megyünk majd a mezőny után. Ezért van az, hogy bő 24-es keretünk van. Nagy tételben mernék rá fogadni, hogyha folyamatosan együtt tudnánk dolgozni, ha nem is a dobogón, de annak a közelében lennénk.

A házigazda fonyódi társulatból biztosan hiányozni fog a legutóbb Kadarkúton kiállított Vajandt Gyula, Kovács Dáviddal pedig – akinek a gerincével vannak gondok – már bő hónapja nem számolhatnak.

Legutóbb magabiztosan, 4–1 arányban nyert a Marcali, s így elmozdult az utolsó helyről. Más kérdés, hogy a vendég segesdiek piros lap miatt már az első félóra után emberhátrányba kerültek, az utolsó fél órában pedig – újabb kiállítás miatt – kilencen maradtak a pályán. – Úgy kellett a három pont, mint egy falat kenyér – mondta Csehkis Gábor, a Marcali elnöke, aki az őszi szezon végéig megbízott edzőként is ténykedik.

– Az lenne az igazán nagy huszárvágás, ha az utolsó hazai bajnokink mellett az utolsó idegenbeli fellépésünkön is be tudnánk gyűjteni mindhárom bajnoki pontot – tette hozzá. – Eltiltott játékosunk nincs, ellenben többen is sérüléssel bajlódnak; nagy kérdés, hogy a meccs napjára milyen állapotban lesznek, s közülük kik tudják majd vállalni a játékot.

Szombat – 13 óra: Csurgó–Balatoni Vasas

Az éllovas Balatoni Vasas eddig 21 ponttal gyűjtött többet, mint ellenfele. Bár a Csurgó játszik otthon, gyaníthatóan még tovább fog nőni a különbség a két csapat között.

Szombat – 13 óra: Balatonkeresztúr–Kadarkút

Legutóbb mindkét csapat győzött: a Kadarkút otthon verte a Fonyódot, a Balatonkeresztúr pedig Somogysárdon nyert gólzáporos mérkőzésen. A hazai pálya – na meg a rutin – a keresztúriak mellett szól.

Vasárnap – 13 óra: Babócsa–Tab

Az első félévben egyik csapat sem jeleskedett. A babócsai egylet tagjai valószínűleg mindent elkövetnek majd annak érdekében, hogy hazai pályán győzelemmel zárják az őszi szezont. Ez esetben viszont a tabiak az utolsó helyről fordulnak.

Vasárnap – 13 óra: Karád–Nagyatád

Mindenképpen pontosan szeretne majd hazatérni Karádról a nagyatádi alakulat. Azt mindenesetre már előtte egy nappal tudni fogják, hogy a második helyen zárják-e az őszi idényt, vagy pedig még odaérhetnek az elsőre.

Vasárnap – 13 óra: Toponár–Somogysárd

A toponáriak az elmúlt három bajnoki fellépésükön 13 gólt kaptak, s csupán kettőt rúgtak. Mindettől függetlenül az újonc Somogysárd ellen mindhárom pontot otthon tarthatják.

Vasárnap – 13 óra: Segesd–Balatonlelle

Miután egy hete két játékosukat is kiállították Marcaliban, így foghíjas lesz a házigazda segesdi együttes. A címvédő lelleieknek amúgy is győzniük kellene ahhoz, hogy ne szakadjanak még jobban le az őszi elsőségért versenyt futó Balatoni Vasas, Nagyatád duótól.

Vasárnap – 13 óra: Nagybajom–Magyaregres

Mindkét alakulat a mezőny első feléhez tartozik – egyaránt 19 pontot kasszíroztak eddig –, s az utóbbi időben tiszteletet parancsoló és elismerést érdemlő eredményeket értek el. Egyszóval remek derbire van kilátás.

Mesterlövészek

A góllövőlista élcsoportja: 1. Turós Viktor (Balatoni Vasas) 17 gól, 2. Kuti Richárd (Somogysárd) 13 gól, 3. Mester Gellért (Balatoni Vasas) 12 gól, 4. Vukan Nikolics (Nagyatád) 11 gól, 5–7. (holtversenyben) Bohata Ádám (Balatonlelle), Balogh László (Balatonlelle) és Valkó Tibor (Fonyód) 10–10 gól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában