ökölvívás

2017.11.22. 14:34

Mindhárom somogyi bunyós dobogóra állhatott

Hat ország reménységeit – a házigazda csehek mellett magyarokat, szlovákokat, lengyeleket, ukránokat és fehéroroszokat – szólították szorítóba Ústí nad Labemben a hagyományos junior (15–16 évesek) Olimpiai Reménységek Tornáján.

Fenyő Gábor

A magyar csapatot ezúttal a Vajmi Csaba irányította Dél-Dunántúli Régió képviselte. Hét versenyző alkotta a csapatot úgy, hogy a Közép-Dunántúl három, a Nyugat-Dunántúl pedig egy ökölvívót kölcsönadott. A somogyi színeket képviselő Ring SC Kaposvár bunyósai közül a 70 kg-os Györei Barnabás ezüsttel, míg az 54 kg-os Lakatos Zsolt és a 66 kg-os Balogh Ádám bronzzal térhetett haza.

Eredmények

Az 54 kg-os Lakatos Zsolt az első fellépésén egyhangú pontozásos vereséget szenvedett a lengyel Daniel Dalowytól, majd ugyanilyen arányban legyőzte a szintén lengyel Jakub Pyclikot, s így bronzérmet szerzett.

A 66 kg-os Balogh Ádám bemutatkozásként nagy csatában megosztott pontozásos vereséget szenvedett a lengyel Adrian Krukowskitól, a bronzmérkőzésen viszont nagyon elverte a cseh Milos Beraneket, aki a harmadik menetben fel is adta a meccset.

A 70 kg-os Györei Barnabás az ugyancsak lengyel Damian Laniecki ellen mutatkozott be, akit egyhangú pontozással legyőzött, a döntőben pedig megosztott pontozásos vereséget szenvedett a cseh Dominik Glosertól, így az eredményhirdetéskor a dobogó második fokára állhatott fel.

A Dél-Dunántúli Régió csapatvezetője Dér Tamás, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) alelnöke, Kaposvár alpolgármestere volt, s az együttessel tartott Horváth Orsolya AIBA-bíró is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában