Ritmikus sportgimnasztika

2017.11.14. 14:00

Összetett bronz lett a felkészülés jutalma

Újabb sikeres szereplést tudhat magáénak a Kaposvári Lovasakadémia SC ritmikus gimnasztika szakosztálya. A klub színeit képviselve ezúttal Fülöp Kitti Mariann remekelt a pécsi nemzetközi versenyen, ahonnan összetett harmadik helyezéssel térhetett haza.

Kun Zoltán

Pécsen rendezték meg a ritmikus gimnasztikázók rangos nemzetközi viadalát, a XIII. Pécs-kupát. Tizennyolc országból harmincnyolc egyesület részvételével zajlott a két napos, látványos rendezvény. Mintegy 260 egyéni versenyző, valamint együttes kéziszer-csapatok, összesen körülbelül 450 ritmikus gimnasztikázó küzdött a minél jobb helyezésekért. 

Kaposvárról, Fülöp Kitti Mariann, a Lovasakadémia SC ritmikus gimnasztikázója vett részt a megmérettetésen. A rangos mezőnyben a hazai színeket képviselő pécsi versenyzők mellett a Bosznia-Hercegovinából, Svédországból, Belgiumból, és az Egyesült Arab Emírségekből érkezett külföldi sportolókkal mérte össze tudását. A 2003 B kategóriában induló versenyző szép eredményeket ért el. A dobogó első fokán kialakult holtverseny után az összetett versenyben a harmadik helyen végzett. A szépen kidolgozott és bemutatott buzogánygyakorlata után a harmadik helynek örülhetett. A frissen készült labdagyakorlatával – melyet első alkalommal láthattak – szintén egy bronzérem tulajdonosa lett. Fülöp Kitti Mariann az elmúlt két éves eredményei alapján idén tehetségtámogató pályázaton is nyert, így felkészülését – eszköztámogatással – a MOL Tehetségtámogató Program segítette. Eredményes felkészülését a Lovasakadémia SC vezetőedzője, Balogh Orsolya, és Szolnoki Nikoletta segítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában