Helyi sport

2017.12.03. 20:15

Bronzérmeket gyűjtöttek a somogyi karatékák

Szigetszentmiklóson rendezték a 24. Gastroyal Tatami Karate Kupa elnevezésű nemzetközi versenyt, ahol tíz ország mintegy 750 karatékája mérte össze tudását gyermek, kadet, junior és felnőtt kategóriákban.

Kun Z., Gamos A.

– A Barcsi Városi SE válogatott versenyzője, Igricz Ivó harminc induló közül az előkelő harmadik helyen végzett, ezzel két kvalifikációs pontot szerzett a novemberi spanyolországi kadet, junior U21-es világbajnokságra – nyilatkozta Erdős Zoltán, a BVSE karate szakosztályának vezetőedzője.

A kvalifikációban a március végi pozsonyi Slovak GP és a május végi magyar bajnokságon lehet még pontot szerezni, mely eldönti a korosztályos világbajnokságon induló magyar versenyző személyét. A Barcson felkészülő, MTK színeiben versenyző Erdős Martin az első komoly erőpróbán vett részt a felnőttek között. Első mérkőzésén 4–0-ra legyőzte a nagyon erős ukrán riválisát, majd a második körben a világ és Európa-bajnok csapattársával, Hárspataki Gáborral szemben alulmaradt.

A vigaszági bronz meccsen a már régóta a magyar felnőtt válogatott Hőnig Ádámmal is szoros meccset vívott. A 3–3-as végeredmény után, mivel az Ádám szerezte az első pontot, az idei szabálymódosítás alapján Ádám győzött. Martin így az ötödik helyen zárt.

Remekeltek a Balaton Bodo versenyzői

A Balaton Budo versenyzői közül a fenyvesi Sólyom Márkó a 8-9 éveseknél, míg Sárdi Nóra a 12-13 éveseknél szerzett bronzérmet kumitében. A juniorok mezőnyében a balatonboglári Kauer András (edzőjük: Somogyi Péter) harmadik lett a bemutatott formagyakorlatával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában