Kézilabda Magyar Kupa – férfiak

2017.12.14. 19:41

Kiharcolta a továbbjutást a Csurgói KK

A Csurgói KK azzal a nem titkolt szándékkal utazott Orosházára, hogy visszavágjon a bajnokságban elszenvedett vereségért. Ezt a tervet sikerrel valósították meg Bencze József fiai, hiszen a kupameccsen három góllal felülkerekedtek a házigazdákon.

Huszár Hajnalka

Orosházi FKSE-LINAMAR–Csurgói KK 29–32 (16–16)

Orosháza, 300 néző. Vezette: Bonifert, Oláh.

Csurgói szempontból nem indult jól a találkozó, hiszen szellős volt a védelem és a támadójáték sem alakult mindig úgy, ahogy kellett volna. A találkozó derekán már ötgólos előnye is volt a hazai csapatnak, hiszen Markoski, Németh és a sérüléséből felépült Stranigg is bevette a csurgói kaput. Ezekre a gólokra csak Josics találata volt a felelet. Felváltva estek a gólok de félidő utolsó öt perce egyértelműen a Csurgóé volt, hiszen Cehte és Hanusz vezérletével hat gólt dobott a somogyi együttes, amelyre csak egy hazai találat volt a válasz.

A második játékrész Vasics és Szeitl góljaival indult, a Csurgói KK tehát gyorsan magához ragadta a vezetést, amelyet már nem engedett ki a kezéből. Igaz, hogy kétszer is sikerült kiegyenlítenie a hazaiaknak, de Bartucz elkapta a fonalat. A vendégcsapat védekezése is feljavult, bár a találkozó végig nyitott volt, ám az utolsó percben a Csurgó szélsői – Vasic és Gazdag – egy-egy találattal beállították a végeredményt.

A Magyar Kupa sorozatban a Balmazújváros mellett már a Csurgó is biztos résztvevője az ötödik körnek, amelyhez később csatlakozik az Eger–Tatabánya, valamint a Cegléd–Balatonfüred mérkőzés győztese. A Veszprém és a Szeged a négyes döntőben kapcsolódik be a küzdelemsorozatba.

– Nagyon szerettük volna kiharcolni a továbbjutást – mondta Bencze József, a Csurgói KK vezetőedzője. – Bár a védekezésünk nem volt a legjobb, a támadásaink azért meccsben tartottak bennünket. Kapusaink a kritikus pillanatokban mindig tudtak annyit hozzátenni a találkozóhoz, amellyel átlendítették a csapatot a holtponton. Örülünk a győzelemnek és készülünk a vasárnapi és szerdai derbikre, ahol nem kisebb csapatokkal kell felvennünk a harcot mint a Veszprém és a Szeged.

Orosházi FKSE-LINAMAR: Szabó L. – Gyene 2(2), Ferenczi 2, Z. Radojevic 4, Markoski 5, Stranigg 5, Németh L. 2. Csere: Herjeczki (kapus), Srsen 1, Milas 4, Németh G. 1, Pásztor M. 1, Knezevic 2. Vezetőedző: Buday Dániel.

Csurgói KK: Balogh T. – Vasic 3(1), Hadziomerovics, Ferreira, J. Mikita 3, Vasvári 1, Hanusz 4. Csere: Bartucz (kapus), Varjú 1, Cehte 7, Szeitl E. 3, Gazdag 3, Josic 7. Vezetőedző: Bencze József.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 2/1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában