RÖPLABDA NB I./NŐK

2017.12.08. 13:10

A tét nélküli meccsen is elvernék az MTK-t

Az első körben a somogyi megyeszékhelyen magabiztos hazai győzelem született az MTK ellen, s most sem adnák alább a kaposváriak.

Fenyő Gábor

Bár két forduló még vissza van a női röplabda NB I. bajnoki alapszakaszából, valójában már minden tisztázódott, vagyis teher nélkül léphetnek pályára a csapatok. A Zarka Péter vezette 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem társulata – a Fatum-Nyíregyháza és a Bp. Vasas-Óbuda társaságában – januártól a felsőházi rájátszásban, azaz a legjobb hat között folytathatja majd, míg az MTK az alsóházi rájátszásba került.

Mindettől függetlenül a kaposváriak győzni mennek az MTK-hoz, már csak a presztízs miatt is. Az első körben a somogyi megyeszékhelyen magabiztos hazai győzelem született, s most sem adnák alább a szombaton 17 órakor kezdődő fővárosi találkozón.

Rá egy hétre, 17-én, vasárnap 14 órakor a Fatum-Nyíregyháza ellen tartja a hazai (bajnoki) tévés évzáróját a kaposvári együttes. Ezzel még nincs vége az évnek, mivel 22-én, pénteken este a Viharsarokban szólítják majd pályára a somogyiakat. A csabaiak meglehetősen sűrű nemzetközi kötelezettsége miatt ekkor rendezik ugyanis a Magyar Kupa-párharc visszavágóját, amelynek tétje a négy közé jutás.

Különdíjjal jutalmazták Emberics Alízt

A negyedik helyen zárt (három győzelemmel és két vereséggel) a Pintér Zsanett, Szombathelyi Kitti kettős által vezetett Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely mini leány „sárga” csapata – a RÖAK a sok gyerek miatt három csapatot is versenyeztet ebben a korosztályban – a Gödöllőn rendezett, kilenc együttest felvonultató országos kvalifikációs tornán.

A csoportmérkőzéseken: RÖAK „sárga”–Dunakanyar SE (Szentendre) 2–1; KRA–RÖAK „sárga” 2–1. A keresztmérkőzésen: Gödöllő–RÖAK „sárga” 2–1. A 4–6. helyekért: RÖAK „sárga”–Emericus 2–0; RÖAK „sárga”–Kalocsa 2–0.

A Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely mini leány „sárga” csapata: Hüber Eliza, Horváth Gréta, Embersics Alíz, Őszi Janka, Őszi Nóra, Tóth Virág, Vörös Vivien, Gombos Mirella, Kelemen Leila, Kovács Nelli, Somogyvári Fanni, Varga Emma, az edzőik Pintér Zsanett és Szombathelyi Kitti.

A rendezők jó játékáért különdíjjal jutalmazták Embersics Alízt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában