röplabda

2017.12.27. 15:58

Válogatott meghívót kapott több kaposvári akadémista

A karácsonyi ünnepek után több korosztály képviselőit is a már hagyományos MEVZA-tornán szólítják pályára. A korosztályos válogatottakból a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely kiválóságai sem hiányoznak.

Fenyő Gábor

December 28-a és 30-a között a szlovén nagyvárosban, Mariborban rendezik az öt válogatottat felvonultató női U18-as MEVZA-tornát. A 13 fős nemzeti együttesnek – amelyet a napokban kinevezett francia Jerome Dumas irányít – tagja Kalmár Viktória, a RÖAK nyáron igazolt feladója is. (A tornát megelőző budapesti edzőtáborban részt vett Hegyi Bianka is, aki most kimaradt a keretből, ám továbbra is figyelemmel kísérik a teljesítményét.)

A magyar együttes csütörtökön Csehország ellen mutatkozik be (11.30 óra), majd Szlovénia következik (18.30 óra). A pénteki programban Szlovákia (9 óra) és Horvátország (16 óra) szerepel, a szombati zárórán pedig Ausztria lesz az ellenfelünk (9 óra).

A Tomanóczy Tibor vezette junior férfi válogatott ugyancsak Mariborban lesz érdekelt, ahol csütörtökön előbb Szlovákia (9.30 óra), majd Izrael (18.30 óra), pénteken pedig a házigazda Szlovénia (9 óra) lesz a mieink ellenfele. A válogatottban a Fino Kaposvár és a RÖAK négy reménysége is – Horváth Kristóf, Kiss Máté, Szabó Bence és Szabó Barna Frigyes – érdekelt.

A Bodonyi Ákos irányította ifjúsági fiú válogatottnak Csordás Barnabás a tagja, a csütörtökön Zlinben rendezendő MEVZA-tornán pedig a házigazda csehekkel (11 óra), utána pedig az osztrákokkal játszunk (15 óra).

A Kelemen István dirigálta serdülő fiú (bő) válogatott Izsákon edzőtáborozik; a 21 fős keretnek pedig Fenyvesi Barnabás és Nagy Dávid is a tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában