Röplabda NB I.

2018.03.29. 21:35

Nyert a Fino – jöhet a Kecskemét!

Két perc híján másfél órás csatában – a nyitójátszmát a házigazda Bp. MAFC-BME társulata húzta be – nyert a fővárosban a Fino Kaposvár alakulata, s így készülhet a HÉP-Kecskeméti RC elleni elődöntőre.

Fenyő Gábor

Bp. MAFC-BME–Fino Kaposvár 1–3 (15, –23, –18, –18)

Budapest, Tungsram-csarnok, 50 néző. V.: Szarka J., Újházi.

A nyitójátszmában alaposan meglepte a bajnoki címvédő Fino Kaposvár csapatát a házigazda Bp. MAFC-BME együttese. Villámgyorsan tekintélyes előnyt szereztek, amely ahelyett, hogy fogyott volna, inkább még tovább nőtt, s az első szettet végül kerek 10 ponttal nyerték a fővárosiak.

A második játékrész is – ahogyan mondani szokás – igencsak necces volt, ám a vége ezúttal a vendég somogyiaké volt. Ez nyugtatólag hatott, lévén a harmadik és a negyedik felvonásban már nem volt gond.

A Fino Kaposvár újabb győzelmével készülhet a bajnoki elődöntőre, amely a jövő héten szerdán Kecskeméten rajtol, s az egyik fél három győzelméig tart. A másik ágon a Vegyész RC Kazincbarcika azzal a Bp. Pénzügyőr SE egyletével találkozik, amelynek szintén elég volt két meccs a Szolnoki Röplabda Akadémia ellen; a Tisza-parti visszavágót 3–0 (22, 19, 12) arányban húzták be.

Bp. MAFC-BME: Bakóczy (–), Kun B. (8), Eke (5), Bán (11), Tar (17), Szabó B. (4). Csere: Varga D. (liberó), Csépke (–), Posztos (–). Vezetőedző: Schildkraut Krisztián.

Fino Kaposvár: Keen (2), Nikolov (8), Nagy J. (9), ifjabb Nagy P. (20), Bögöly (18), Vajda T. (3). Csere: Pápai P. (liberó). Vezetőedző: Demeter György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában