kézilabda NB I., nők

2018.04.07. 23:05

Ellentétes félidők után dunaújvárosi siker Siófokon

Sok volt a Nze Minko nélküli Siófoknak a Dunaújvárosi KKA a Kiss Szilárd Aréna első bajnokiján, főleg úgy, hogy kilencgólos előnyt adtak ellenfelüknek. Az utolsó húsz percben dolgoztak, harcoltak, de ez csak egy szoros eredményhez volt elég…

Keszthelyi Zoltán

Siófok KC–Dunaújvárosi KKA 21–23 (8–14)

Siófok, Kiss Szilárd Aréna, 1200 néző.

Fura a helyzet Siófokon, hiába tért vissza Geiger, ezúttal Nze Minko dőlt ki a sorból. A csapata újabb alapemberét vesztette el Lars Rasmussen edző, ami már eleve behatárolta a lehetőségeket, ráadásul Geiger visszatérése sem sikerült a legjobban.

 

Húsz perccel a vége előtt már kilenccel ment a dunaújvárosi csapat, innen kezdett szívós védekezéssel visszajönni a meccsbe a Siófok. Tizenöt perccel a vége előtt a négyért támadhattak, öt perccel a vége előtt a mínusz háromért.... Talán ha akkor sikerül és nem három és fél perccel a vége előtt bejönni háromra, akkor még izgalmasabb lett volna a vége. Így is lehetett volna az, hisz Dedu kivédte Szekerczés hetesét két és fél perccel a lefújás előtt, ám hiába, mert jött egy újabb eladott labda támadásban.

A lefújás után a remekül teljesítő Szemerey Zsófi foglalta össze a lényeget, aki szerint nehéz ezt a játékot átlövők nélkül játszani. – Már alig vannak variációs lehetőségeink – tette hozzá a kapus, aki azért azt megjegyezte, hogy sok hibát vétettek elől-hátul egyaránt.

Siófok KC: Dedu – Such 1, Elghaoui 9, Mazák-Németh, Jezic, Maibom 3, Aoustin 1. Csere: Szemerey (kapus), Geiger 2, Ferenczy 1, Erdősi 3, Böhme 1. Edző: Lars Rasmussen.

Dunaújvárosi KKA: Tomasevic 1 – Klujber 4, Szekerczés 7(3), Dombi 2, Szalai B. 1, Micijevic 4, Kazai 3. Csere: Bulath, Kovács A., Cifra, Molnár B. 1. Edző: György László.

Hétméteresek: 1/- , illetve 4/3(2/2).

Kiállítások: 12(6), illetve 8(6) perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában