RÖPLABDA NB I./FÉRFIAK

2018.04.16. 23:12

Ifjabb Nagy Péter parádézott – döntőben a Fino Kaposvár

Drámai fordulatokban bővelkedő, több mint két órás csatában harcolta ki a bajnoki döntőt Kecskeméten a Demeter György mester vezette Fino Kaposvár.

Fenyő Gábor

HÉP-Kecskeméti RC–Fino Kaposvár 2–3 (–24, 17, –21, 20, –14)

Kecskemét, Messzi István Városi Sportcsarnok, 400 néző.. V.: Mezőffy, Adler.

A bajnoki elődöntő ötödik, utolsó felvonásán a vendég kaposváriak eleinte derekasan körbelövöldözték a pályát. Amikor viszont megnyugodott a társaság, mindjárt más lett a játék képe. Az első játszmalabdát még hárították a házigazdák, a második viszont már szettgyőzelmet ért.

A folytatásban is idegesen játszott mindkét együttes, ami egyértelműen a nagy tét számlájára írandó. A játszma második felében aztán elléptek a hazaiak, s végül biztosan húzták be ezt a szettet.

A harmadik felvonásban – az elejét nem számítva – végig a vendég kaposváriak irányították a játékot, miközben a kecskemétiek csak ebben a játékrészben hat nyitást rontottak el. Ifjabb Nagy Pétert képtelenség volt tartani, a Fino Kaposvár igazi vezéregyénisége volt.

A negyedik játszmának csak az eleje volt szoros; ezután meglépett a HÉP-Kecskeméti RC, s bár sikerült felzárkózni, a vége a hazaiaké volt. Ki tudja, talán a mieink tudat alatt már a sorsdöntő ötödik szettre készültek.

Több mint 100 percnyi tömény izgalom után tulajdonképpen minden kezdődhetett elölről egy rövidített játékrészbe belezsúfolva. A Demeter-sereg kezdett jobban, s 8–6 arányú kaposvári vezetésnél cserélt térfelet a két csapat. Ezután gyorsan átvette a vezetést a kecskeméti alakulat, majd újra csak kaposvári pillanatok következtek. Horváth Kristóf – aki az előző kaposvári találkozón bokaszalag-szakadást szenvedett bolgár légiós Nikolov Galint helyettesítette –, továbbá Bögöly Gábor és Nagy József nagyon fontos pillanatokban szerzett nagyon fontos pontokat, s bár a hazaiak két meccslabdát is hárítottak, a 124 percig tartó ütközet végén mégis a kaposvári együttes tagjai járhattak örömtáncot.

Ennél izgalmasabb forgatókönyvet ki sem lehetett volna találni: a bajnoki elődöntő ötödik összecsapásának az ötödik szettje – az is csak némi túlórázás után – döntött arról, hogy melyik alakulat lesz a fináléban a Vegyész RC Kazincbarcika ellenfele. A bajnoki döntő május 4-én rajtol, s két naponta játsszák felváltva az aranymeccseket egészen addig, amíg az egyik csapat meg nem szerzi a harmadik győzelmét.

HÉP-Kecskeméti RC: Török R. (2), Kunnert (22), Petrovics (5), Kovács Z. (23), Krupánszki (16), Gacs (10). Csere: Deák M. (liberó), Török Sz. (–), Szabó M. (–). Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

Fino Kaposvár: Keen (3), Horváth K. (13), Nagy J. (14), ifjabb Nagy P. (29), Bögöly (8), Vajda T. (5). Csere: Pápai P. (liberó), Kulcsár A. (–), Kalmár Á. (–). Vezetőedző: Demeter György.

Szasa Nedeljkovics: – Nagyon görcsösen kezdtünk, s ez sajnos a mérkőzés végéig bennünk maradt. Többször is hullámvölgybe kerültünk, s a blokkjaink és a nyitásaink most nem voltak olyan jók, mint legutóbb Kaposváron.

Demeter György: – Az előző kaposvári találkozón megremegtek a kezek. A mindent eldöntő kecskeméti ütközetben nem; helyén volt a játékosaim szíve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában