kézilabda NB I., nők

2018.04.20. 15:12

Győzelemmel hangolna a rangadóra Lars Rasmussen csapata

A kiesés elől menekülő Kecskemét otthonában, a biztos siker reményében lép pályára a Lars Rasmussen vezetőedző irányította Siófok KC szombaton 17 órakor.

Keszthelyi Zoltán

A balatoniak tavaly novemberben, otthon huszonegy góllal verték ellenfelüket. A Kecskemét csapatában több korábban Siófokon kézilabdázó játékos is van: Deáki és Fauszt, illetve a még mindig csak 25 éves, bal kezes Varga Nikolett is ott van a keretben. Az utóbbi, a 122 találatot jegyző Szabó Edina mögött Marosán György edző csapatának második legeredményesebb játékosa 65 góllal.

Nem lehet kétséges a siófoki siker az eddig mindössze három – hazai – győzelmet arató kecskemétiekkel szemben. A győzelmeket a Békéscsaba, Vasas, MTK trió ellen szerezték, vagyis a tabella első tíz helyezettjével már nem tudnak partiban lenni. A siófokiak trénre Lars Rasmussen sem reagálta túl a mérkőzést. – A hétvégén győzni fogunk és utána készülünk a Vác elleni hazai rangadóra – mondta a klub honlapján a tréner.

A váciak elleni találkozó – a csabaiak elleni idegenbeli kupameccs és a kisvárdai bajnoki után – megint az év meccse lesz, hisz ezen dől el, hogy a Győr, Fradi, Érd, Dunaújváros négyes mögött ki lehet az ötödik. Ha a siófokiak nyernének – az addigra vélhetően egymás után hét sikert arató – Vác ellen, akkor szinte a kezükben érezhetnék ezt a pozíciót.

Pontszámban beérnék ellenfelüket, melynek nagyon nehéz a sorsolása; az utolsó négy fordulóban, sorrendben a Győr, az Érd, a DKKA és az FTC lesz az ellenfelük. Míg siófokiak az Alba, Budaörs, Békéscsaba, Vasas négyes ellen játszanak. A Kisvárda – a Győr és az Érd elleni vélhető vereségek után – valószínűleg már nem tud beleszólni az ötödik helyért vívott harcba. A váciak elleni találkozóig persze túl kell esni ezen a kecskeméti párharcon, melyen akármilyen összeállításban is, de győznie kell Lars Rasmussen tanítványainak.

A kisvárdai akadályt – Nze Minko nélkül is – jól vették a lányok, miért ne vennék a vácit is így? Kisvárda ráadásul oda-vissza verte a váciakat, kilenc győzelem után érkezett Siófokra. – A Kisvárda elleni győzelem jót tett a lelkünknek – mondta a klub honlapján Lars Rasmussen, aki fantasztikus munkát végez a csapattal a nehézségek ellenére is. – Nem volt egy szép mérkőzés, de ezekből a kiszenvedett sikerekből sok erőt lehet meríteni. A Kecskemét azért küzd, hogy kiharcolja a bennmaradást az első osztályban. Tiszteljük őket, de úgy gondolom, hogy számunkra kötelező a két pont megszerzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában