zselickislak

2018.05.30. 14:23

Bajnoki futamot rendeznek a krosszozók

Idén első alkalommal rendeznek vasárnap motokrossz viadalt a zselickislaki sportcentrumban. A katlanba kilátogatók Magyarország Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokságának futamát, egyben a MAMS Motocross kupa küzdelmeit láthatják majd.

Kun Zoltán

A hazai mezőny mellett a környező országok képviseletében is nyeregbe szállnak versenyzők. – Az elmúlt időszak versenyen rendre megtelt a nézőtér és igazán sokan jöttek szurkolni a motorosoknak – nyilatkozta lapunknak idősebb Németh Kornél a rendező Danuvia 125 Sport és Közösségfejlesztő Egyesület képviseletében.

– Sok pozitív visszajelzésünk volt, így tíz esztendő után újra egy felnőtt magyar bajnoki futamot is bevállaltuk. A korábbi rendezők lemondták az ob harmadik forduló megrendezését és a szövetség minket kért fel, így beugróként mutatkozunk be. Az első osztály képviselői az élsport MX Open, valamint az élsport MX2 kategóriában mérik össze tudásukat.

A másodosztályban MX1, és MX2 kategória képviselői csapnak össze. Emellett az amatőrök és az utánpótlás is összeméri majd tudását. A nyolc kategória közül többet összevonunk, mert 17 óráig be kell fejezni a versenyt. A Németh Motokrossz Suliban kezdte pályafutását Szőke Márk, aki második helyről várhatja a vasárnapi versenyt az MX I-ben. Reményeink szerint itt lesz a kategóriát vezető cseh Peter Konar is. Az MX II.-ben horvát, osztrák és szlovén indulók is tarkítják a mezőnyt. Ott szintén a nálunk nevelkedett ma már a HTS színeiben versenyző és a kategóriát vezető Hugyecz Erik szerepel. Összesen száznegyvenen állnak majd rajthoz.

Egy korábbi versenyre mi is ellátogattunk, hasonló látványra számíthatunk most is.

A Németh Motokrossz Suli tagjai közül többen is nyeregbe pattannak a Danuvia 125 Sport és Közösségfejlesztő Egyesület színeit képviselve. Az MX 65-ben sajnos a vezető helyen álló Fülöp Gergő nem vehet részt a versenyen, mert edzésen válltörést szenvedett. Klubtársa ifjabb Toldi Ádám azonban indul. A junior 250-ben Sütő Milán és Lőczi Gergő, a szeniorban pedig Toldi Ádám, Törekes Tamás, valamint Katona Lajos szeretne minél jobb eredményt elérni, míg amatőr kategóriában Brunner Krisztián rajtol.

A program június 3-án, vasárnap 9 órakor az edzésekkel indul a zselickislaki pályán. A versenyfutamok 12.30 órakor kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában