Úszás - videó!!!!

2018.05.27. 17:04

Dőltek az úszórekordok az emlékversenyen

Huszonkilenc egyesület, háromszázharminc úszójának részvételével rendezték meg szombaton a somogyi megyeszékhelyen az 50. Csik Ferenc Úszó emlékversenyt. A hagyományos viadalon világ- és Európa-bajnok, olimpiai érmes úszók is rajthoz álltak.

Kun Zoltán

Csik Ferenc emlŽkverseny

Rendhagyó csatározás vezette fel az idei, ötvenedik Csik Ferenc Úszó Emlékversenyt. A viadalt támogató tizenhat cég közül többen is csapatot állítottak ki, hogy a medencében is összemérjék tudásukat. Az együttesek komolyan vették a versenyt és olyan tagokat vonultattak fel, mint például az uszonyos és búvárúszó világbajnok Vinkler Péter, vagy a szöuli olimpiai döntős úszó Szabó Péter. A versenyt végül a Vinkler vezette Kaposvári Tűzoltók nyerték, a második helyen a Videoton, a harmadikon a Kaposi Mór Oktató Kórház alakulata zárt.

– A munkahelyen is jó csapatot alkotunk, így nem volt kérdés, hogy indulunk-e a versenyen – nyilatkozta Szabó Péter, aki végül az negyedik helyen végzett a KOTO Autóház együttesével. – Nem kellett tíz perc, hogy összejöjjön a négyes. Nem készültünk komolyan, néhányszor lejöttünk tempózni. Nagyon örültünk a meghívásnak és egy jó buli volt itt medencébe szállni.

Vinkler Péter huszonöt éves pályafutása során sokszor végzett az első helyen, ezúttal is a dobogó tetejére állhatott a tűzoltókkal.

– Mind a négyen az A csoport tagjai vagyunk a munkahelyünkön, valamennyiünknek van sportolói múltja – nyilatkozta a viadalt követően Vinkler Péter. – Rajtam kívül akad triatlonista, kajakos és vízilabdázó is. Mivel nem volt hosszú a táv, így nem készültünk különösebben. Nem is az eredmény volt itt a fontos, hanem, hogy mindenki jól érezze magát.

Csik Ferenc emlékverseny

Az emlékverseny megnyitóján Pintér Rómeó a városi ifjúsági és sportbizottság elnöke elmondta; Kaposvár számára az egyik legkiemelkedőbb sportesemény évről-évre a Csik Ferenc Úszó Emlékverseny. A somogyi megyeszékhelyen született olimpiai bajnok sportteljesítménye és munkássága olyan zsinórmérték a kaposvári sportolók számára, ami örökre követendő lesz. Közel másfél év múlva pedig a most épülő, tíz pályás – valamennyi nemzetközi szabványnak megfelelő – versenyuszoda már sokkal nagyobb viadaloknak is otthont adhat.

– Az ötvenedik emlékversenyre már olyan szervező bizottság állt fel, amelynek feladatköre elemeiben hasonlít egy olyan volumenű viadaléra, amelyeket a jövőben rendezni szeretnénk – hangsúlyozta Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere, a rendező Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgatója. – A céges váltók bevonásával az volt a célunk, hogy ne csak támogatóként jelenjenek meg, hanem szponzori csapataikkal is bemutatkozhassanak és tovább népszerűsítsék a sportot, a mozgást.

Az úszó program kezdése előtt Bozsó Sára már tanúbizonyságot tett kiváló formájáról, hiszen 100 méteres mellúszásban egyéni rekordot ért el 1.12.06-al.

Az ötvenedik emlékversenyen sztárokkal tempózhattak egy medencében az úszók. Elfogadta a meghívást a kaposvári Virth Balázs mesteredző és tanítványa, a riói olimpia bronzérmese, az ifi Eb és ifi olimpiai győztes Kapás Boglárka, aki három számban indult. Medencébe szállt a 100 méteres gyorsúszás idei országos bajnoka, a felnőtt vb-bronzérmes junior világ- és Európa-bajnok Németh Nándor. Eljött a pécsi Kenderesi Tamás, a riói olimpia bronzérmese, ifi olimpiai és Európa-bajnok is. A fiatal tehetségek közül rajtkőre állt az egri Takács Tamás, aki több számban is érmes volt a felnőtt ob-n.

Csik Ferenc emlékverseny

– Pár évvel ezelőtt már rajthoz álltam a Csik Ferenc emlékversenyen – mondta Kapás Boglárka a viadal sajtótájékoztatóján. – Akkor csak a 100 méteres gyorsúszásban versenyeztem. Érdekes, hogy életem során csupán másodszor vagyok a városban, de mindenképp terveztem, hogy idén nyáron ellátogatok ide, mivel az edzőm, Virth Balázs kaposvári. Megbeszéltem vele, hogy körbevezet. Szeretném jobban megismerni a várost! Ha elkészül az új uszoda biztos, hogy többet jövünk majd, kíváncsian várom, hogy milyen lesz.

– Számos kaposvári versenyen vettem már részt, gyerekkorom óta járok a Csik Ferenc Emlékversenyre – nyilatkozta Kenderesi Tamás. – Évről-évre fejlődik a viadal, amit igazán jó látni. A szervezők idén is kitettek magukért, az utóbbi években egyre több válogatott sportoló kap meghívást. Ez nagyon jó mindenkinek, főleg a fiatal úszóknak, akiket ez inspirál. Nekünk pedig, mivel felkészülési versenyről van szó, egy kis feltöltődést is jelent, hogy példaképeknek számítunk. Ez sokszor segít át a nehezebb időszakokon.

Csik Ferenc emlékverseny

– Amikor még Siófokon úsztam rengeteget jártam Kaposváron – csatlakozott az úszó pályafutását Siófokon kezdő Németh Nándor. – Megyei és korosztályos diákolimpia versenyt is nyertem itt 100 gyorson. Két éve a 100 méteres gyors és a 200 méteres vegyes úszásban is első voltam a Csik Ferenc emlékversenyen.

Az egész napos program során tucatnyi számot rendeztek a hat korcsoportban. Egymást érték a futamok és az eredményhirdetések. A Csik Ferenc emlékszámnak számító 100 méteres gyorsúszás döntőit a késő délutáni órákban rendezték.

A férfiaknál Németh Nándor esélyeshez méltón – két testhossz előnnyel – végzett az élen, megelőzve Kenderesi Tamást és az adorjános Lengyeltóti Bencét. A hölgyeknél adorjános trió szerezte meg a dobogós helyeket. Varga Krisztina nyert, a második Bozsó Sára, valamint harmadik Hamlin Dorothy előtt.

Csik Ferenc emlékverseny

– Nagyon örülök, hogy a régión kívülről is érkeztek úszók – kezdte összegzését a rendezők képviseletében Virovecz Richárd, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola úszó vezetőedzője. – Többek közt Keszthelyről, Budapestről, Egerből és Győrből is volt induló. Háromszázharminc úszó nyolcszázhetven rajt a mérleg, ami önmagáért beszél. Színvonalas küzdelmeket láthattunk, a 100 méteres férfi döntőt kiváló idővel, 49,87-el nyerte Németh Nándor, ami igazán remek a felkészülés ezen szakaszában. Nagy köszönet jár a Kasi szülői gárdájának, mert óriási munkát végeztek, de valamennyi segítőnknek, vállalkozóknak hálásak vagyunk a verseny támogatásáért.

A Kapás Boglárkával, Kenderesi Tamással és Németh Nándorral készült interjúinkat a napokban olvashatják lapunkban. A verseny részletes eredményeit keddi lapszámunkban közöljük.

A munkahelyi váltóverseny végeredménye: 1. Kaposvári Tűzoltók (Kálmán Dániel, Somogyi Tamás, Vinkler Péter, Cser Gábor), 2. VIDEOTON (Ladovics Bence, Bencs Barbara, Dávid János, Pálca Levente), 3. Kaposi Mór Oktató Kórház (Kiss Nóra Réka, Wirtz Nikoletta, Alföldi Viktória, Tollár József), 4. KOTO Autóház Kft. (Hirt Julianna, Krízer Attila, Roznik Ferenc, Szabó Péter), 5. LAKICS Kft. (Kelemen Eszter, Jutasi Eszter, Kovács Tamás, Kovács Csaba), 6. Opticost( Nagy Tamás, Király Dániel, Biró Márk, Nagy Péter), 7. Kormányhivatal (Buzsáki Ágnes, Éder Violetta, Gyönyörű András, Locsmándiné Sebestyén Anikó). Aversenyen kívül a második legjobb időt úszta a Virágfürdő és az Aréna Senior Úszóklub vegyes csapata (Tapolczai Viktória, Zsobrák Balázs, Varga Miklós, Fábián Szabolcs).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában