lovastorna Európa-bajnokság

2018.08.05. 19:08

Az összes aranyérmet elvitték a németek

A vasárnap zárult kaposvári lovastorna junior Európa-bajnokságon mind a négy versenyszámban német siker született. A fölényükről elég legyen annyi, hogy az ezüstöket is ők gyűjtötték be – kivéve a csapatversenyt, ahol nemzetenként csak egy együttest lehetett indítani.

Fenyő Gábor

Fotó: Muzslay Péter

Teljes sikerrel zárult vasárnap a Kaposvári Egyetem Pannon Lovasakadémiáján a junior lovastorna Európa-bajnokság: mind a négy aranyérmet, plusz három ezüstöt a németek vihették haza. A „maradék” ezüstérem az osztrákoké lett a csapatversenyben, míg a bronzok közül kettő jutott a svájciaknak, de jutott az osztrákoknak és a franciáknak is. A legjobb magyar versenyző (ahogy arra számítani lehetett) Király Ákos volt, aki végül – hogy stílszerűen fogalmazzunk – a hatodik helyre tornázta fel magát.

Volt, akinek nem a végeredmény, hanem egészen más miatt marad emlékezetes a kaposvári utánpótlás kontinens-viadal. A cseh csapat egyik tagja még a versenyek előtt megsérült, s a szerdai megnyitóra is mankóval bicegett ki.

A négy napos seregszemle első két napja az egyéni versenyzők – különösen a hölgyek – számára bírt komoly téttel, lévén a legjobb 15 léphetett tovább. A párosok és a csapatok akár gyakorlásként is felfoghatták a csütörtöki és a pénteki versenynapot, mivel itt mindenki tovább jutott.

A kaposvári junior lovastorna Európa-bajnokság végeredménye

Nők (39 induló): 1. Fabianne Nitkowski (Németország), 2. Alina Ross (Némeország), 3. Nicole Brabec (Ausztria), ... 31. Karna Rebeka (Magyarország), 32. Gönczi Dorottya (Magyarország), ... 36. Dabat Isabella (Magyarország).

Férfiak (18 induló): 1. Gregor Klehe (Németország), 2. Jannik Liersch (Németoszág), 3. Theo Gardies (Franciaország), ... 6. Király Ákos (Magyarország).

Páros (10 páros): 1. Diana Harwardt, Peter Kuhne (Németország), 2. Ronja Kahler, Julian Kogl (Németország), 3. Anja Schneider, Louisa Ryf (Svájc). A 10. helyen döntőbe jutott Farkas Szonja, Thurn Emese alkotta magyar kettős visszalépett a finálétól.

Csapat (10 csapat): 1. Németország (Mareike Dieter, Melanie Eger, Lara Haussermann, Anne Schlumbohn, Mara Xander, Charlene Zweininger), 2. Ausztria (Nicole Brabec, Stephanie Aberham, Sarah Kopp, Verena Brabec, Carmen Simon, Jana Matuschka), 3. Svájc (Leonie Linsbichler, Céline Wilde, Romy Schiess, Alina Wegmann, Maren Schulthess, Leila Aeschlimann), ... 10. Magyarország (Bohácsi Melinda, Dabat Izabella, Habsburg Károly Konstantin, Vida Zsófia, Görgey Zsófia, Fórján Elmira).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában