futás

2019.03.06. 15:08

Meglepetéssel várják az idén a KE Crossrun versenyzőit

Április 6-án immár harmadik alkalommal rendezi meg KE CrossRun elnevezésű versenyét a Kaposvári Egyetem. Ebben az évben számos újdonságot tartogatnak a versenyzők és a kilátogatók számára is.

Barkóczy László

Minden eddigi évet meghaladó versenyzői létszámot varnak az áprilisi rendezvényre, mondta el Szerb György az esemény főszervezője a szerdai sajtótájékoztatón. Tavaly több mint 300-an indultak el a terepakadályfutó versenyen, míg ebben az évben már egy hónappal a verseny előtt 400 regisztráló tervezi indulását, és a szám folyamatosan növekszik. Az egyetem a Magyar Honvédséggel együtt szervezi a versenyt, így sajtótájékoztatón Horváth Jenő őrnagy és Nevelős László alezredes is részletezte az idei verseny különleges akadályait, és a részvétel előnyeit.

– Ebben az évben a CrossRun terepakadályfutó versenyünk már nem csupán egy önálló verseny – mondta el Szerb György. – A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség is felvette eseményei közé versenyünket, de a Magyar Terepakadályfutó Szövetség is jegyzi, így egyben ez Magyar Kupa Forduló is lesz. Ez azon túl, hogy nagy elismerés nekünk, egyben változtat is a verseny eddig megszokott menetén. Több technikásabb és nehezebb akadályra is számíthatunk, melyek között olyan is akad, amit ha nem sikerül teljesíteni, akkor kijelölt útvonalon büntetőt kell futnia a versenyzőnek.

– Külön öröm számunkra, hogy egy igazán különleges versenyszámot is indíthatunk az áprilisi versenyen KE CrossDogs néven – folytatta a főszervező. – Ide olyan kutyás gazdikat várunk, akik elég bátrak, hogy négylábú társaikkal küzdjék le az akadályokat. Barkóczy László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában