Vizilabda

2019.07.23. 10:05

Új edzővel, átalakult kerettel kezdett a KVK

Elkezdte a felkészülést az E.ON férfi vízilabda OB I. 2019-2020-as bajnoki szezonjára a Kaposvári VK együttese. A somogyiak új vezetőedzővel, szinte teljesen átalakított kerettel várják az új kihívásokat.

Klein Péter

A szerb Partizán Belgráddal Európai Szuperkupát, bajnoki címet és kupát nyerő Surányi László irányításával kezdte el a munkát az E.ON férfi vízilabda OB I. következő szezonjára a Kaposvári VK. Az új vezetőedző számára nem ismeretlen a kaposvári közeg, hiszen játékosként korábban szerepelt a somogyi megyeszékhelyen.

– Három évet töltöttem el játékosként Kaposváron – nyilatkozta Surányi László. – A pályafutásom elején egyet, még a másodosztályban, majd később kettőt, már az élvonalban, amikor a hatodik és a hetedik helyen zárt a csapat, így jó emlékek fűznek ide.

 

Surányi László munkáját Vindisch Ferenc játékos-edzőként, Krasznai Rudolf pedig videóelemzőként segíti majd. A zentai születési szakembernek ez az első megbízatása, mint vezetőedző, azonban mégsem teljesen ismeretlen számára a felnőtt vízilabda világa, hiszen korábban már játékos-edzőként irányította a Pécsi VSK OB I./B-s csapatát.

– Valóban ez lesz az első vezetőedzői munkám, hiszen eddig az utánpótlásban dolgoztam – mondta az újonnan kinevezett tréner. – Végijártam a ranglétrát, hiszen a legkisebbektől, egészen a felnőtt csapatig voltam edző. Utóbbi alatt az OB I./B-s gárdát értem. Szerencsére eljött az idő, amikor a legjobbak között dolgozhatok. Tudom, hogy nem lesz egyszerű feladat, de meg kell próbálnom. Élni akarok ezzel a lehetőséggel, így örömmel jöttem vissza Kaposvárra. Reménykedem benne, hogy jó korszak elé nézünk.

A kaposváriak az előző bajnoki kiírást a tizennegyedik helyen zárták, ennél pedig mindenképp előrébb lépnének a folytatásban. Surányi Lászlónak azonban egy teljesen átalakult játékoskeretet kell csapattá formálnia.

– Ha a régi csapatot kaptam volna meg, az is teljesen új lenne számomra – folytatta Surányi László. – Fiatalodott a keret, melyet jó szellemiségű játékosok alkotnak. Mivel még nagyon a felkészülés elején vagyunk, csak remélni tudom, hogy a fiúk betartják majd az utasításokat és ez eredményhez fog vezetni.

A játékosok Baranyai Barnabás erőnléti edzővel kezdték el az alapozást, amely igen kemény és fárasztó lesz, hiszen már az első napon négy tréningen vettek részt, ami egy egymás közti, három a három elleni játékkal zárult.

– A játékosoknak nem lesz egyszerű dolgok – tudtuk meg Surányi Lászlótól. – Az alapozás során napi négy edzés vár rájuk, konditerem és vizes edzés délelőtt, délután egy szárazföldi labdás, melyen kézilabdáznak, fociznak, esetleg csak futnak, majd este a medencében folyatódnak a tréningek. Az alapozás három hétig tart majd, utána pedig gőzerővel készülünk a bajnokságra és a Magyar Kupára.

Még nem akasztotta szögre a sapkát

A kaposváriak újonnan kinevezett vezetőedzője még nem hagyott fel a játékos pályafutásával, hiszen az osztrák ASV Wien csapatát erősíti. A jelenleg 37 éves pólós a szerb Partizán Belgráddal szinte mindent megnyert, de játszott Görögországban, Máltán, Franciaországban és Izraelben is. Utóbbi országban a bajnoki címét és a kupát is elhódította együttesével.

– A Partizán volt a karrierem csúcsa, hiszen ott bajnokságot, kupát és Európai Szuperkupát is nyertünk, valamint olyan vízilabdázókkal játszhattam együtt, mint Vladimir Vujasinovic vagy a mostani szerb sikercsapatból Stefan Mitrovic és Milan Aleksic. Nagyon sokat tanultam tőlük. Azt kevesen tudják rólam, hogy még mindig játszom az osztrák ASV Wien csapatában. Idén sajnos egy három mérkőzésig tartó döntőben veszítettünk, de bízom benne, hogy jövőre megszerezzük az aranyérmet.

Jöttek-mentek: hatalmas változások

A Kaposvári Vízilabda Klub kerete szinte teljesen kicserélődött, hiszen nyolc játékos is távozott, illetve már nem idősebb Berta József felel a felnőtt együttesnél folyó szakmai munkáért. A KVK ikonja természetesen marad a klub alkalmazásában, hiszen a jövőben az utánpótlásban szakmai igazgatójaként, valamint a gyerek csapat edzőjeként dolgozik tovább. Az érkezők oldalán a sok fiatal mellett megtaláljuk a 33 éves Srdjan Aksentijevicet is, aki korábban a Crvena zvezda, a Partizan Beograd, a Galatasaray, az SC Quinto és a Primorje Rijeka játékosa volt.

Érkezett: György Dávid (Szentes VK), Csiszár Boldizsár (ZF-Eger), Biros Barnabás (ZF-Eger), Srdjan Aksentijevic (VK Primorje Rijeka), Mijic Dávid (PVSK-Mecsek Füszért) Baj Marcell (AVUS).

Távozott: Krémer Balázs, Nemes Balázs, Telegdy András, Pataki Gergely, Lukács Ábel, Németh Botond, Tóth Kristóf, Varga Zsolt (visszavonult).

Maradt: ifj. Berta József, Juhász-Szelei Norbert, Kovács Olivér, Nikola Giga, Dobos Dávid, Németh Levente, Vindisch Ferenc (játékos-edzőként). Tóth Ádám és Kakstedter Bendegúz pedig az utánpótlásból került fel a felnőttek közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában