félmaraton

2019.09.27. 17:10

Jótékonysági futáson a kaposvári honvédok

Csaknem félezren indultak pénteken a honvédségi Deseda jótékonysági félmaratonon: a kaposvári 64. Boconádi Szabó József logisztikai ezred rendezte a sportnapot, amit Böröndi Gábor altárbornagy nyitott meg. A Kaposi Mór Oktatókórház mosdósi gyermekrehabilitációs egységét támogatják a bevételből.

Harsányi Miklós

– Tizenöt évig triatlonoztam aktívan, manapság heti egy futás és úszás fér a programba – mondta a négy gyermekes Antalicz-Gergelics Natália őrnagy, a megyei védelmi bizottság titkár-helyettese, aki Fehér Gábor alezredessel egy csapatban vágott a 24,5 kilométeres távnak. – Nagyon sokan jöttek el, s már a rajt előtt is remek volt a hangulat: először veszek részt a rendezvényen, s ha lehet, jövőre is indulok.

 

A szervezők azokra is gondoltak, akik a hosszú távú futás helyett másik erőszámban vállalták a megméretést: a katonai ötpróbát fekvőtámasz, felülés és húzódzkodás is színesítette. Az első jótékonysági rendezvényt 2016-ban rendezték meg Kaposváron, az indulókat azóta minden évben várják, a verseny fővédnöke Szita Károly, Kaposvár polgármestere. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese a Somogyi Hírlapnak azt mondta: a kaposvári rendezvényen azt a nemes célt vállalták, hogy együtt a civilekkel, gyerekekkel jótékony célra ajánlják fel az itt befolyt nevezési díjakat.

 

– A cél az, hogy a társadalom lássa, hogy a honvédség hasznos része, tagja a társadalomnak – hangsúlyozta. – Az itt szolgáló katonák sportosak, fizikailag felkészültek a feladatuk ellátására, s ez egy toborzórendezvény is. Szeretnénk megmutatni a fiataloknak a körülményeinket, az életünket a sportversenyen keresztül. Abban a reményben, hogy közép és hosszú távon majd a Magyar Honvédséget választják élethivatásul.

Lapunk kérdésére – miszerint fejlesztéseket akarnak végrehajtani a következő időszakban a kaposvári logisztikai ezrednél – az altábornagy rámutatott: nagyon fontos a sportpálya és a sportcsarnok fejlesztése, s a legénységi épületek korszerűsítése. S emellett az eszközparkot már elkezdték megújítani, hiszen új kamionok, szállító- s technikai eszközök érkeztek a logisztikai ezredhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában