Az 5. forduló párosítása

2019.09.05. 12:57

Kiadták a támadási parancsot

Az ötödik fordulóval folytatódik a hétvégén (szombaton és vasárnap) az ADAMA Somogy megyei l. osztályú labdarúgó-bajnokság, mi a Marcali–Somogyjád mérkőzésre fókuszálunk.

Molnár Gábor

Szombat – 16.30 óra

Marcali–Somogyjád

– Jól sikerült a felkészülés, hiszen július 15-étől folyamatosan 16-18 játékossal tudtunk együtt dolgozni, az előkészületi meccseinken az elején még kicsit döcögött a szekér, utána folyamatosan egyre jobbak lettünk, persze ehhez az is kellett, hogy az új labdarúgók is kezdtek beépülni – mondta Virág Krisztián, a Marcali vezetőedzője. – De még nem értünk össze igazi csapattá, s a sorsolás sem igazán kedvezett nekünk, hiszen élcsapatokkal csaptunk össze, s emellett három Magyar Kupa-mérkőzésen is pályára léptünk.

Virág Krisztián hozzátette: bízik benne, hogy elkezdik a pontgyűjtést, s ez nem csak a Somogyjád elleni találkozóra igaz, hanem a hátralévő őszi fordulókra is.

– Ha jönnek a győzelmek, akkor az önbizalmunk is nőni fog – emelte ki a vezetőedző. – Hiszen a jelenlegi helyzetünkkel nem vagyunk elégedettek, az egyik legnagyobb gondunk, hogy az egyik újonnan érkezett labdarúgónk csak a negyedik fordulóban tudott csatlakozni hozzánk, így neki még teljesen új a csapat.

Arra kérdésre, milyen taktikával lépnek pályára a riválisuk ellen, a következőket válaszolta. – Nagy titkot nem árulok el, de feladjuk a biztos védekezést és már az elejétől fogva nyomást akarunk gyakorolni ellenfelünkre, hogy minél hamarabb megszerezzük az első gólt, melyet reményeink szerint több is követ majd. – Azaz mindenképpen győzni akarunk!

– Jól sikerült az erősítésünk, az új labdarúgók játéktudásával és hozzáállásával is elégedett vagyok, s létszámban is megvagyunk – mondta Gáspár András, a Somogyjád vezetőedzője. – Viszont a tréningeken nagyon kevesen vagyunk, hiszen előfordul, hogy csak a fél csapattal tudunk dolgozni. S ez nagy hátrányt jelent, hiszen össze kellene szokni az együttesnek, s sokan a kihagyás miatt edzetlenségi problémákkal küzdenek.

A mutatott játékkal eddig sem volt, ám a futball örök igazsága, hogy a kihagyott helyzetek általában megbosszulják magukat. – A Toponár ellen is nyernünk kellett volna, de a második félidőben hiába egykapuztunk harminc percen át, kimaradtak az ajtó-ablak ziccereink – emelte ki Gáspár András. – Ugyanez volt Csurgón is, ahol többször is négy a három ellen vezettük a kapura a labdát, de egyikből sem született gól. Ha hat ponttal többünk lenne, akkor...

Eddig őszinte játékot mutatott fel a Somogyjád, ám ez most változni fog. – Ez a megye kettőbe elég volt, de most váltani fogunk – árulta el a vezetőedző.

Vasárnap – 16.30 óra

Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő–Balatoni Vasas

Parázs összecsapást hozhat a Balaton-parti rangadó, hiszen a vendégek egyértelműen élcsapattá léptek előre, a keresztúriak pedig bárkire veszélyesek lehetnek hazai pályán. A hazaiak még veretlenek, míg a Vasas már elszenvedte első vereségét, nevezetesen a bajnoki cím egyik legfőbb várományosától, a Hetestől kapott ki.

Vasárnap – 16.30 óra

Somogysárd–Nagybajom

Az ötödik csap össze a hatodikkal, így minden bizonnyal érdemes lesz kilátogatni Somogysárdra a szurkolóknak, hogy megnézzék a Nagybajom elleni mérkőzést. Mindkét egylet ugyanolyan mutatóval áll, a sárdiaknak viszont jobb a gólkülönbségük.

Vasárnap – 16.30 óra

Magyaregres–Nagyatád

Egy toponári döntetlentől eltekintve, az eddigi összes találkozóját megnyerte a Keszei Ferenc vezetőedző irányította Nagyatád. Ezúttal annak a Magyaregresnek az otthonában lép pályára, mely még nem tudott nyerni ebben a kiírásban.

Vasárnap – 16.30 óra

Hetes–Kadarkút

Az előző fordulóban a Hetes idegenben bukta el a Nagyatád elleni rangadót, ráadásul úgy, hogy az 53. percben már kétgólos előnyben voltak, sőt az 57. minutumban még 3–1-re vezettek. Nagy kérdés, mennyit vett ki az elbukott rangadó Nógely Péter együtteséből, hiszen az ellen a Kadarkút ellen lépnek pályára, mely hibátlan mérleggel vezeti a pontvadászatot.

Vasárnap – 16.30 óra

Toponár–Csurgó

Ebben a szezonban inkább a fiataloknak szavaznak bizalmat Toponáron, a csapat nagy bravúrral pontot szerezett a Nagyatád ellen, s már az első győzelmét is bezsebelte a Somogyjád ellen. A Csurgó ellen is a hazaiak az esélyesebbek, ráadásul Ivusza Gábor játékosedző ihletett formában van: az eddigi négy forduló alatt hat gólt szerzett.

Vasárnap – 16.30 óra

Segesd–Barcs

A nulla pontos sereghajtó fogadja a tizediket, még egyik gárda sem nyert, a Dráva-partiak neve mellett viszont már három egység áll, miután háromszor is döntetlent játszottak.

A Tabi VSC csapata szabadnapos lesz.

Mesterlövészek

A góllövőlista élcsoportja: 1. Turós Viktor (Balatoni Vasas) 7 gól, 2. Ivusza Gábor (Toponár) 6 gól, 3. Kiss János (Hetes) és Vodicska Bence (Kadarkút) 5-5 gól, 4. Iván Dániel (Kadarkút) és Kuti Krisztián (Somogysárd) 4-4 gól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában