Minden a foci

2019.09.24. 14:03

Negyven évig benne élt a sportban

Már nézőként sem jár Csokonyavisontán a zöld gyep környékére, de beszélgetésünk tárgya természetesen a labdarúgás.

Gamos Adrienn

Papp László a községért, illetve a sportért dolgozott évtizedeken át hittel és hivatásszeretettel, továbbá régóta szolgálja a református gyülekezetet elöljáróként. Munkája elismeréseként az önkormányzat „Falunkért, Csokonyavisontáért” kitüntető címet adományozott a település 750 éves jubileumán rendezett falunapon.

– Soha nem felejtem el, amikor 1987. július 27-én a Szabad Föld Kupa azévi győztesével, a Csurgóval kerültünk szembe a Magyar Kupa selejtezőjének 3. fordulójában – meséli Papp László.

– Itthon 0–0 után 11-esekkel jutottunk tovább. A 80-as évek végén én voltam az edzője annak a serdülő csapatunknak, amely a Rákóczi hosszú veretlenségi sorozatát megszakította; Kaposváron, salakos pályán vertük meg őket 2–0-ra bajnoki találkozón. Máig emlékszem arra is, hogy az 1989/90-es megyei I. osztályú bajnokságot tizenöt héten át vezettük. Az utolsó előtti fordulóban a Barcs elleni hazai mérkőzésünkre ezren voltak kíváncsiak. Sajnos kikaptunk, így második helyen zártuk a pontvadászatot. Ugyanakkor a Csurgó lemondott az NB III.-ban való indulás jogáról, mi elvállaltuk, de az álmok, remények hamar szertefoszlottak. Hiszen csak egy órán át érezhettük magunkat harmadosztályú együttesnek, mivel a csurgóiak jelezték, hogy mégis részt vesznek a bajnokságban. Ma is fájó pont, hogy Kaposvárról nem bennünket értesítettek a hírről, hanem a barcsiakon keresztül.

Több szerepben

Ha az a Skoda mesélni tudna! Számtalanszor fuvarozta a különféle korosztályban szereplő játékosokat a nap bármely időszakában.

– Negyven évig benne éltél a sportban, most már jusson idő az unokákra – jegyezte meg a fia. Azért a sportközvetítéseket figyelemmel kíséri a televízióban.

Papp László 1988-tól 2000 márciusáig tudósította lapunkat a Csokonyavisonta hazai mérkőzéseiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában