kézilabda

2019.10.18. 15:34

Fehérváriak ellen bemutatkozhat a kapitány Nerea Pena

Huszonhét nap után újra hazai pályán a Siófok KC, mely a legutóbbi szezonban hetedik, jelenleg a tabellán nyolcadik Alba Fehérvárt fogadja szombaton, 18 órakora Kiss Szilárd Sportcsarnokban.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

Nem ígérkezik nehéznek a feladat, hisz nem nyerni járnak Siófokra a fehérváriak, akik utoljára több mint öt éve, 2014 áprilisában győztek a Balaton partján! A legutóbbi sikerük is több mint két éve volt, 2017 márciusában egy hazai bajnokin… Nem a legjobb előjel ez számukra, főként, ha hozzátesszük, hogy a legutóbbi szezonban hetedik fehérváriaktól a nyáron Nascimento, Gorshenina és Zhilinskaite személyében 308 gól (!) távozott. Ezt pedig nem könnyű pótolni. A jelenlegi házi gólkirály Mendy mellé igazoltak ugyan két franciát, a kapuba Attingrét és mezőnybe Zazait, ám az irányvonal nagyot változott; előtérbe került a magyar fiatalok játéka. A legutóbb a Kisvárda ellen 17 találatot összegyűjtő Töpfner, Rózsás, Sztankovics, Gerháth, Boldizsár ötös átlagéletkora például 21,4 év!

A balatoniak számára nem lehet gond ennek az új, megfiatalított – mindössze három idegenlégióst foglalkoztató – együttesnek a legyőzése, mely eddigi öt találkozóján öt pontot szerzett, ami megfelel az elvárásoknak, mindössze a Szombathelyen hagyott egy pont (29-29) hiányzik a leltárból. Az említett iksz után viszont remekeltek az említett Kisvárda ellen (32-25), különösen az első félidőben, melyben csak nyolc gólt engedélyeztek ellenfelüknek. Némi önbizalomhoz segítette Deli Rita tanítványait mindez, ám az esélyeiket azért nem növelte…

A somogyi klub tájékoztatása szerint ráadásul a Fehérvár ellen végre debütálhat a Ferencvárostól nyáron érkező Pena, akinek sérülés utáni visszatérése nagyot fog lendíteni Moen edző szerint a csapat játékán. Mindez előrevetít egyfajta gálaelőadást hazai oldalon erre az estére…

Pena kivételes képességű kézilabdázó, elég csak arra gondolni, hogy a Fradi 2015-ös, utolsó bajnoki címének megszerzésekor a döntő két összecsapásán huszonegyszer talált be a győri kapuba! Abban a bajnokságban 163 alkalommal volt eredményes, de a legutóbbiban is összeszorgoskodott 120 gólt, de nem csak a találatok miatt fontos, hogy ott legyen a pályán a csapat kapitánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában